Ingezonden persbericht


Trend Micro neemt Kelkea over

Beveiligingsexpertise Trend Micro uitgebreid met Kelkea-services voor IP-filtering

Utrecht, 15 juni 2005 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, heeft Kelkea overgenomen. Kelkea biedt IP-filtering-services om bedreigingen zoals spam aan te pakken bij de bron en ze onschadelijk te maken door onbetrouwbare IP-adressen te blokkeren. Door de overname kan Trend Micro zijn aanbod van antispam-oplossingen versterken en nieuwe oplossingen ontwikkelen om netwerken te beschermen tegen bedreigingen als phishing, pharming en botnets.

"Door deze overname kan Trend Micro nog krachtiger oplossingen bieden tegen de nieuwste bedreigingen", zegt Eva Chen, CEO en medeoprichter van Trend Micro. "Door de technologieën en ontwikkelingsactiviteiten van Kelkea en Trend Micro samen te voegen, lopen we voorop voor wat betreft de bestrijding van onverwachte bedreigingen."

IP-filtering identificeert de bron van bedreigingen, zoal spam, en voorkomt dat deze gebruikers bereiken door communicatie met bekende schadelijke IP-adressen te blokkeren. Kelkea biedt antispam-services aan grote solution providers wereldwijd en beschikt over een netwerk voor het monitoren en classificeren van de reputaties van IP-adressen, zogenaamde reputation services.

Reputation services worden steeds belangrijker in de strijd tegen spam. Kelkea beschikt over een kennisdatabase met gedetailleerde profielen die uitgebreide statistische en historische gegevens van meer dan 1,5 miljard IP-adressen bevatten. Deze gegevens kunnen ook ingezet worden om e-mail- en netwerkinfrastructuren te beschermen tegen spam, maar ook tegen phishing, pharming en botnets.

Om de technologische integratie in goede banen te leiden, is Dave Rand, oprichter en CEO van Kelkea, benoemd tot Trend Micro Chief Technologist of Internet Content Security. Rand zegt: "Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen is veilig internetgebruik onmogelijk. Naarmate de bedreigingen toenemen, vraagt beveiliging om meer aandacht. Als je nieuwe internetbedreigingen vóór wilt zijn, moet je beproefde beveiligingstechnologieën bundelen. Met dit uitgangspunt kunnen Kelkea en Trend Micro samen klanten beter bedienen."

Bij phishing worden via valse e-mails persoonlijke gegevens verkregen van nietsvermoedende gebruikers. In veel gevallen doet de phisher zich voor als een bekende bank die vraagt om de bevestiging of verstrekking van gegevens, die vervolgens worden misbruikt. Phishing-aanvallen worden steeds overtuigender en het wordt steeds moeilijker phishing-berichten van echte berichten te onderscheiden. Ook pharming heeft als doel persoonlijke gegevens te verkrijgen. Bij pharming worden het systeem of de DNS-server van de gebruiker zo ingesteld, dat internetverkeer wordt omgeleid naar onbetrouwbare sites via 'DNS-poisoning' of 'URL-hijacking'. Via deze sites worden persoonlijke gegevens van het slachtoffer verkregen. Botnets zijn een verzameling geïnfecteerde computers die zonder dat de gebruiker het merkt, worden ingezet om uiteenlopende bedreigingen uit te voeren, zoals spam-aanvallen of denial-of-service-aanvallen.

Trend Micro gaat de services van Kelkea in eerste instantie aanbieden onder de naam Kelkea en blijft de bestaande klanten van Kelkea ondersteunen. In de loop van 2005 komt Trend Micro met een nieuw serviceaanbod en geïntegreerde services voor zakelijke klanten en service providers om bedreigingen zoals phishing, pharming en botnets het hoofd te bieden.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht