Gemeente Harenkarspel


15-06-2005
Dubbelexpositie in gemeentehuis
Thema 'Open en Kleurig'

Tot en met woensdag 20 juli 2005 is in het gemeentehuis van Harenkarspel een tentoonstelling met als thema 'Open en Kleurig' van Harold en Tamara Bergfeld.
Harold is ruim 40 jaar geleden vertrokken uit Suriname en woont sindsdien in Heemskerk. Hoewel in zijn werk altijd iets terug te vinden is van zijn roots, wil hij dat het werk voor iedereen toegankelijk is. Kenmerkend voor zijn werk is dat je er doorheen kan kijken. Dit weerspiegelt de openheid naar buiten. Het tentoongestelde werk bestaat uit stalen figuratieve en realistische beelden, variërend van 70 cm tot ca. 2 meter.
Tamara Bergfeld (Heemskerk 1971) is autodidact. Zij heeft bij ieder schilderij een verhaal en bij sommige schilderwerken zou ze een heel boek kunnen schrijven.
Ze leeft erg mee met de wereldwijde armoede en is verbaasd hoe sommige mensen kunnen overleven. Ze schildert om te voorkomen dat haar gevoelens daarover zich teveel opstapelen. Ze gebruikt vaak materiaal van de straat. Haar schilderijen hebben geen naam en zijn niet ondertekend. Pas bij aankoop van het werk zet ze haar handtekening, samen met een persoonlijke tekst voor de koper, op het werk. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.