Persberichten 15/06

Regio 15-06-2005

Warmond/ Sassenheim Leerlingen van basisschool op de politieboot Leerlingen uit groep 7 en groep 8 van de basisschool Het Bolwerk uit Sassenheim mochten vanochtend, woensdag 15 juni, een kijkje nemen op de boot van de politie. Gezamenlijk zijn zij naar het Joppe in Warmond gegaan waar de boot aangemeerd lag. Politiemedewerker H. Koomen organiseerde dit uitje ter afsluiting van de Doe-effe-normaal lessen. De leerlingen mochten om de beurt, in groepjes van 5, een rondje mee varen. Volgende week worden de lessen officieel afgesloten met een proefwerk.

Sassenheim Verdachte van diefstallen aangehouden Een agent zag woensdag 15 juni rond 08.10 uur een hem bekende 29-jarige man uit Rijnsburg over de Hoofdstraat op een fiets rijden. Op zijn bagagerek vervoerde hij een aantal kratten met lege bierflesjes. De politieman wist dat hij verdacht werd van diefstal van lege flessen en sprak hem aan. Hij kreeg daarbij geen duidelijke verklaring van hem over zowel de kratten als de vrij nieuwe fiets waar op hij reed. De Rijnsburger werd daarop aangehouden en ingesloten. Tijdens het eerste onderzoek is vast komen te staan dat hij de fiets had gestolen uit een schuur van een woning aan de Meidoornlaan. Dit was gebeurd van zondag 12 op maandag 13 juni. Ook pleegde de verdachte diefstal van lege flessen uit een schuur van een woning aan de Berkenlaan. Dit gebeurde in de vroege ochtend van woensdag 8 juni. De politie zet het onderzoek tegen de verdachte voort.

Sassenheim Aanrijding tussen fietsster en vrachtauto De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op dinsdag 14 juni, omstreeks 16.45 uur, waarbij een fietsster en een vrachtauto met oplegger betrokken waren. De chauffeur van de vrachtauto, een 39-jarige man uit Tegelen, reed op de Wasbeekerlaan vanuit de richting van de Hoofdstraat. De chauffeur zag echter dat hij niet verder kon rijden vanwege het viaduct op de Wasbeekerlaan en besloot te keren op een bedrijventerrein. Tijdens het keren had hij echter de fietsster, een 28-jarige inwoonster van Sassenheim, over het hoofd gezien. De vrouw kwam met haar fiets onder de vrachtauto terecht, maar heeft de achterwielen kunnen ontwijken. De vrouw is onder de vrachtauto vandaag gekropen en was aanspreekbaar. Zij had last van hoofd en rug en is overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Aanrijding tussen fietser en auto Op de T-kruising van de Oosthoutlaan met de Selderiestraat heeft op dinsdag 14 juni, omstreeks 20.00 uur, een aanrijding plaatsgevonden waarbij een fietsster en een auto betrokken waren. De fietsster, een 18-jarige Voorhoutse, reed op het fietspad naast de Oosthoutlaan uit de richting van Sassenheim. Zij gebruikte de fietseroversteekplaats ter hoogte van de kruising om over te steken. Tijdens het oversteken verleende zij echter geen voorrang aan de van linkskomende automobiliste, een 45-jarige Voorhoutse. De fietsster kwam ten val en liep kneuzingen aan haar linkerbeen op.

Leiden Rijden zonder rijbewijs en onverzekerd Twee agenten hielden op dinsdag 14 juni, omstreeks 21.20 uur, op de Haarlemmerweg een automobilist staande die in een auto reed waarvan het kenteken geschorst was. De man, een 23-jarige inwoner van Haaksbergen, bleek tevens geen rijbewijs te hebben en de auto waarin hij reed had geen geldige APK. De man is aangehouden en de politie maakt voor de overtredingen proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 15 juni rond 01.20 uur op de Voorschoterweg een 32-jarige automobilist uit de Kaag. De man raakte op een haar na een politieauto. De agenten spraken de man daarop aan en stelden drankgebruik bij hem vast. Ook bleek zijn rijbewijs verlopen te zijn. Hij werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 380 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding bij Sociale Dienst De politie hield dinsdag 14 juni rond 09.30 uur bij de Sociale Dienst aan de Langebrug een 24-jarige man uit Leiden aan. De man kreeg daar onenigheid en ontstak in woede. Hij bedreigde en beledigde het daar aanwezige baliepersoneel. De gewaarschuwde politie voerde de man af waarna de rust weerkeerde. De Leidenaar kreeg een proces-verbaal en mocht later in de middag het politiebureau weer verlaten.

Leiden Dronken man aangehouden De politie hield woensdag 15 juni rond 13.10 uur op de Haarlemmerstraat een 60-jarige man uit Leiden aan voor openbare dronkenschap. Mensen belden de politie dat ze lastig werden gevallen door de man. Bij aankomst van de politie kon hij niet meer op zijn benen staan en viel tegen fietsen aan. De verdachte is ter ontnuchtering en voor het opmaken van een proces-verbaal ingesloten.

Leiden Aanhoudingen De politie heeft op woensdag 15 juni, omstreeks 06.45 uur, op de Meerhof twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De mannen in de leeftijd van 50 en 32 jaar waren in het bezit van vuurwapens en vermoedelijk harddrugs. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Winkeldiefstal Een 45-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn pleegde op woensdag 15 juni, rond 11.50 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Ridderhof. Een medewerker van het bedrijf zag dat de vrouw goederen in haar tas stopte en deze aan de kassa niet afrekende. Een bedrijfsleider greep in, nam de vrouw mee en waarschuwde de politie. Deze nam de vrouw mee. De goederen waaronder tijdschriften, melk, fruit en slagroom werden aan de supermarkt teruggegeven. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ter Aar Auto tegen boom Op woensdag 15 juni, omstreeks 06.30 uur, is een 89-jarige automobilist uit Ter Aar met zijn auto tegen een boom gebotst. De man reed op de Westkanaalweg vanuit de richting van de Vijfgatenbrug en heeft vermoedelijk de controle over het stuur verloren nadat hij onwel is geworden. Politie-eenheden en ambulance zijn direct op de aanrijding afgegaan. De man is door de hulpdiensten gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man is overleden en per ambulance overgebracht naar het mortuarium waar natuurlijk overlijden is vastgesteld.

Oude Wetering Auto rijdt in op jeugd De politie hoopt binnenkort een verdachte persoon aan te kunnen houden die op dinsdag 14 juni, omstreeks 16.15 uur, met zijn auto op een groep jongens heeft ingereden. De jongens in de leeftijd van 9 jaar waren op De Baan aan het voetballen toen een auto met hoge snelheid hun kant op kwam rijden. De auto reed op de jongens af en reed hierbij een 9-jarige jongen uit Oude Wetering over zijn voet. Ook een andere jongen is vermoedelijk geraakt, hij heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft een verdachte op het oog en stelt een nader onderzoek in.

Woubrugge/ Roelofarendsveen Aanhouding Een oplettende burger meldde de politie op woensdag 15 juni, omstreeks 05.30 uur, dat er een verdachte man een bromfiets probeerde te stelen en zich in de omgeving van de Hemessenkade begaf. De melder besloot de verdachte te achtervolgen en de posities door te geven aan de politie. De politie wist de man op de Westerdijk in Roelofarendsveen aan te houden. De verdachte, een 32-jarige Leidenaar, bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. De man is overgebracht naar het bureau.

De eigenaar van de bromfiets, tevens eigenaar van een ijswinkel in de buurt gaf aan dat er in zijn winkel was ingebroken en dat geld gestolen was. De politie onderzoekt of de verdachte te maken heeft met de inbraak.

Gouda Aanhoudingen na venten kleding De politie heeft op dinsdag 14 juni, eind van de dag, twee mannen van 37 en 17 jaar uit Napoli (I) aangehouden na het venten van kleding op de Sportlaan. De politie kreeg twee meldingen van verdachte situaties waarbij de twee mannen vanuit hun auto kleding zouden verkopen. Aan de hand van het kentekennummer werd de auto staande gehouden en gecontroleerd op de Oude Tol in Reeuwijk. In de auto werden 24 merkjassen aangetroffen. De politie heeft een boete uitgeschreven voor het venten zonder vergunning en proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 14 juni, rond 22.45 uur, op de Sportlaan een 31-jarige automobilist uit Gouda. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de bij hem gehouden ademanalyse was 735 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie houdt lastige mannen aan De politie hield dinsdag 14 juni, rond 22.30 uur, bij een uitgaansgelegenheid aan de Markt twee Gouwenaars van 22 en 48 jaar aan. De politie kreeg melding dat de twee in de uitgaansgelegenheid met de inboedel aan het gooien waren. Er bleek dat er vermoedelijk sprake was van een oud geschil tussen de twee en de uitbater van de gelegenheid. De agenten namen de twee naar buiten en wilden ze naar de politieauto brengen om gegevens te noteren. Ook na herhaalde vordering beslisten ze anders. Ze werden daarop door de agenten aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Bij hun aanhouding verzetten de mannen zich. Politieassistentie was nodig om ze naar het politiebureau te brengen. Daar werden ze verhoord en na dit verhoor met een proces-verbaal in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Verdachten van diefstal geld aangehouden Twee jongens uit Gouda van 14 en 15 jaar stalen dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur geld uit een broekzak van een 13-jarig meisje uit Gouda. Dit gebeurde in een kleedkamer tijdens de gymles van het meisje. Alle betrokkenen zijn leerlingen van een school aan het Van Bergen IJzendoornpark. De school had na de melding van het meisje zelf al een intern onderzoek ingesteld waarbij de daders bekend werden. Ook het geld kwam boven water en dit is teruggegeven aan het meisje. De politie nam de jongens mee. Na hun verhoor zijn zij later op de dag weer overgedragen aan hun ouders. Tegen één van de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere verdachte krijgt een HALT-afdoening.

Bodegraven Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 15 juni, rond 01.45 uur, op de Burgemeester Kremerweg een 27-jarige automobilist uit Bodegraven. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 300 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.

Bodegraven Inbraak in bedrijven In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juni werd er ingebroken in een bedrijf aan de Zuidzijde en een bedrijf aan de Binnenweg. Deuren van de panden werden opengebroken. Uit de bedrijven werd elektrisch gereedschap en werd een computerkast, een beeldscherm, muis en toetsenbord gestolen.

Waddinxveen Man valt van fiets Een 84-jarige man uit Heerde brak op woensdag 15 juni, rond 10.45 uur, op de Peter Zuidlaan zijn heup bij een val. Zijn val werd vermoedelijk veroorzaakt door zijn broekspijp die aan zijn fiets bleef hangen. De man viel boven op een kind dat passeerde. Het kind bleef ongedeerd. De man werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Moordrecht Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 15 juni, rond 01.45 uur, op de Rijksweg A20 een 18-jarige automobilist uit Rotterdam. Hij trok de aandacht van de agenten door op de Rijksweg erg langzaam te rijden met zijn mistlichten aan. De Rotterdammer gaf in 1e instantie een valse naam op aan de agenten, vertelde drie jointjes gerookt te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd daarop aangehouden. Van hem is een bloedproef afgenomen. Hij krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en met mistlicht. Bij het bekend worden van de uitslag van de bloedproef volgt al dan niet een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Krimpen a/d Lek Onenigheid tussen jongeren Dinsdagavond 14 juni, rond 19.45 uur, ontstond nabij een sporthal aan het Groenland een vechtpartij tussen twee groepen jongeren uit Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. De vechtpartij ontstond nadat een voetbal niet snel werd terggegeven. Over en weer vielen klappen. Toen de lucht geklaard leek en een 15-jarige wegliep, zakte deze op de Tiendeweg in elkaar. Met letsel aan de neus werd hij overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft het incident in onderzoek.

Schoonhoven Poging inbraak oproep getuigen De politie vraagt getuigen van een poging tot inbraak zich te melden via het algemene meldnummer 0900-8844. Maandagochtend 13 juni is er gepoogd in te breken in een woning aan de Oude Haven. Door een raam, dat op een kier stond, probeerde een verdachte in het huis binnen te komen. De bewoner werd echter wakker van het geluid en joeg de verdachte weg. Personen die deze ochtend een jongeman van ongeveer 17 jaar met een petje op heeft gezien wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Gouda Politiechef Wierda vertrekt Helmoed Wierda van het politiedistrict Gouwe IJssel neemt op donderdag 16 juni afscheid van de Politie Hollands Midden. Wierda wordt directeur Politie en plaatsvervangend korpschef van de politie Kennemerland in Noord-Holland. Wierda was sinds 2000 chef van het district Gouwe IJssel voorheen Waag en Wiericke.

Uitnodiging redactie; het afscheid van Helmoed Wierda vindt plaats in de kantine van het districtsbureau Gouwe IJssel aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 2 in Gouda. De bijeenkomst begint om 14.00 uur (ontvangst om 13.30 uur) en duurt tot 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om bij het afscheid te zijn.

--- einde berichten ---