Ingezonden persbericht


Datum: 15 juni 2005

LAKS Lanceert nieuwe website

Op 14 juni 2005 is de vernieuwde website van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren de lucht in gegaan! Met de nieuwe website hoopt de scholierenbond meer middelbare scholieren te bereiken en de huidige diensten te verbeteren. Op www.laks.nl is makkelijk algemene informatie over het voortgezet onderwijs te vinden en staan vele handige tips voor middelbare scholieren.

De nieuwe informatie op de website helpt scholieren bij het functioneren van medezeggenschapsraad en leerlingenraad door antwoord te geven op vragen als: Wat is een MR, hoe word ik lid van de LLR, hoe kom ik op voor mijn rechten? . Daarnaast biedt de site de mogelijkheid aan scholieren zich in te schrijven voor een cursus, waar debat- en onderhandelingstechnieken aan de orde komen.

Het LAKS verwacht met de nieuwe site de drempel tot contact te verlagen. Leerlingen in conflictsituaties, die gepest worden of bijvoorbeeld te kampen hebben met straffen of schorsingen, kunnen praktische tips en links naar wetgeving vinden. Hebben leerlingen meer informatie nodig dan kunnen ze natuurlijk altijd contact opnemen met het LAKS.

Naast informatief is de nieuwe website van het LAKS dynamisch en interactief. Een nieuwsbrief en informatie over lopende nationale en internationale projecten houden scholieren op de hoogte. Het interactieve gedeelte van de website, het forum, is voor het LAKS een hulpmiddel om op de hoogte blijven van wat er onder scholieren speelt. Paul de Rook, voorzitter van het bestuur zegt hierover: Wij hopen dat scholen hieraan een voorbeeld nemen; luister naar de leerling! Dit komt de kwaliteitsverbetering van het onderwijs zeker ten goede .

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht