Gemeente Gemert-Bakel


Gemert, 13 juni 2005

Snelheid en duidelijkheid sterk verbeterd

Voldoende voor schriftelijke communicatie Gemert-Bakel

Een voldoende voor schriftelijke communicatie in Gemert-Bakel. Een gemiddeld rapportcijfer van 6,4 tegen 5,5 in 2004 is het resultaat. Het algemene oordeel over de behandeling van een brief is als volgt: 59% is tevreden tot zeer tevreden over de afhandeling hiervan ten opzichte van 38% in 2004. Doordat schriftelijke dienstverlening onvoldoende scoorde (klanttevredenheidsonderzoek 2004), is dit tijdens een schriftelijke enquête van onderzoeksbureau EVA uit Rotterdam opnieuw onderzocht. 500 inwoners van Gemert-Bakel zijn in mei gevraagd een enquête in te vullen, hierop kwam een respons van 45%.

Genomen maatregelen die tot dit resultaat hebben geleid zijn: een effectievere inzet van het post-registratiesysteem, een hoge prioriteit voor dit onderwerp door het Management van de gemeente en hogere eisen die worden gesteld aan de inhoud van een brief.

Op veel fronten is de schriftelijke dienstverlening verbeterd:


- een snellere afhandeling; brieven werden afgehandeld in de helft van de tijd ten opzichte van vorig jaar;


- bij meer ontvangstbevestigingen werd direct informatie gegeven over de verdere afhandelingstermijn;


- de gemeente heeft vaker zelf tussentijds contact opgenomen.

Antwoordbrief

De tevredenheid over aspecten in de antwoordbrief zoals duidelijkheid, inhoud en informatie over bezwaarmogelijkheden zijn ook verbeterd.

Klantgericht

Ook imagovragen die werden gesteld op het gebied van klantgerichtheid, het meedenken, deskundigheid en reactietijd werden beter beoordeeld dan in 2004 en 2002. De algemene conclusie die aan dit onderzoek kan worden verbonden is dat de dienstverlening is vooruitgegaan.

* Deze onderwerpen komen terug in het tweejaarlijks onderzoek van 2006. In 2005 is alleen
schriftelijke communicatie onderzocht aangezien dit onvoldoende scoorde in 2002 en 2004.


-o-o-o-o-o-o-