Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/06)

OOSTERHOUT NB, 15 juni 2005

Politie lost twee woninginbraken op

LOON OP ZAND: De politie heeft met de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Kaatsheuvel twee woninginbraken opgelost. De man werd dinsdag 14 juni na een intensief onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bekende in de nacht van vrijdag 29 oktober op zaterdag 30 oktober 2004 te hebben ingebroken in een woning in de Van den Hummelstraat in Loon op Zand. Daarbij maakte hij onder andere een laptop buit, die later in de omgeving van de woning is teruggevonden. Ook bekende de man te hebben ingebroken in een woning aan de Linge. Daar verdwenen in de nacht van donderdag 14 oktober op vrijdag 15 oktober 2004 een personenauto en een motor. De auto werd al vrij snel weer teruggevonden in de Kerkstraat in Waalwijk. Bovendien bleek de auto vrijdag 15 oktober betrokken te zijn geweest bij een aanrijding; de bestuurder ervan reed toen in de Stationsstraat in Waalwijk een lantaarnpaal doormidden. De motor is tot op de dag van vandaag spoorloos. De verdachte was nog wel in het bezit van de motorhelm. Deze helm is in beslag genomen.
In beide gevallen brak de man in, door de niet-afgesloten voordeur open te hengelen.
De verdachte is na verhoor op woensdag 15 juni weer heengezonden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Slang ontsnapt in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op dinsdagavond 14 juni ontsnapte tussen 18.00 uur en 21.00 uur een Tijgerpython vanuit een woning aan de Turfvaert in Kaatsheuvel. Het gaat om een exemplaar van circa 3 meter lang. De tijgerpython is niet giftig of agressief. Het beest is groen met bruin en heeft een zwart tijgermotief op zijn lijf. De slang ontsnapte bij een particulier uit het terrarium en zag vermoedelijk kans om via een openstaande achterdeur de woning te verlaten. Tot op heden is hij spoorloos. Gemeente en politie Loon op Zand informeerden de direct omwonenden persoonlijk. Dit gebeurde om schrikreacties bij de omwonenden te voorkomen. Degenen die niet thuis waren kregen een informatiebrief in de brievenbus. Het advies is om bij het signaleren van de slang de politie te bellen, via 0900-8844.

Boksbeugel in buddyseat

WIJK EN AALBURG: De politie arresteerde een 18-jarige inwoner van Wijk en Aalburg wegens verboden wapenbezit. De jongeman werd gecontroleerd toen hij op dinsdagavond 14 juni om 20.00 uur zonder helm reed in de Polstraat. Bij technische controle van de brommer bleek dat de bromfietser een paar messen, wat softdrugs en een boksbeugel onder zijn buddyseat had zitten. Een boksbeugel is een verboden wapen ingevolge de Wet Wapens en Munitie. De messen waren overigens wel toegestaan. De jongeman moest mee naar het bureau. Daar is de boksbeugel in beslag genomen en proces-verbaal tegen de verdacht opgemaakt.

Bekeuringen bij verkeerscontroles

OOSTERHOUT: De politie hield op dinsdagavond 14 juni tussen 19.00 uur en 21.30 uur snelheidscontroles op de Tilburgsebrug, Europaweg en de Hoofseweg. De agenten maakten daarbij gebruik van de LaserGun. Op de Tilburgsebrug waren geen overtreders. Op de Europaweg reed de snelste automobilist 75 km/u. Op de Hoofseweg reed de snelste overtreder 96 km/u. In totaal schreef de politie 15 bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximum snelheid.

DORST: Op woensdagochtend 15 juni zette de politie in totaal 50 motorvoertuigen aan de kant en controleerde de bestuurders op het dragen van de autogordel. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuring van 45,- omdat ze de autogordel niet om hadden.

RIJEN: Twintig brom- en snorfietsen controleerde de politie op dinsdagmiddag 14 juni tussen 14.45 tot 16.45 uur op de Hoofdstraat in Rijen. De controle vond plaats in het kader van het project Aso (Aanpak Scooter Overlast). In totaal bleken er zeven gemotoriseerde tweewielers niet in orde. Ze waren alle zeven opgevoerd. Eén brommer was zo sterk opgevoerd (meer dan 2 kilowatt) dat de politie overging tot in beslagname.

TERHEIJDEN / WAGENBERG: De politie hield dinsdag 14 juni op de Lageweg in Terheijden en op de Hofstad in Wagenberg controles op sluipverkeer. Omwonenden klaagden de afgelopen tijd over de grote hoeveelheid sluipverkeer op beide wegen. De wegen zijn gesloten voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen, uitgezonderd bestemmingsverkeer en landbouwvoertuigen. Ze worden de laatste tijd echter veelvuldig gebruikt door verkeer dat hinder ondervindt van wegwerkzaamheden aan de Oude Bredasebaan. Dinsdag 14 juni hield de wijkagent een controle en schreef daarbij acht bekeuringen à 45,- uit.

Stoned achter het stuur

LOON OP ZAND: Op dinsdagmiddag 14 juni controleerde de politie op de Kerkstraat de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 15.00 uur. De 21-jarige bestuurder uit Waalwijk had softdrugs gebruikt. Dat bleek uit de sterke henneplucht die vanuit de auto kwam. De man moest mee naar het politiebureau om een bloedproef te ondergaan. Het rijden na het gebruik van drugs en/of medicijnen is een verkeersmisdrijf en valt onder hetzelfde wetsartikel als het rijden onder invloed van alcohol. Het bloedmonster wordt onderzocht door het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer