Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


15 juni 2005


APELDOORN - Automobiliste rijdt door na aanrijding


Een 39-jarige automobiliste uit Apeldoorn is dinsdagmiddag (14/06) na aanrijding met de auto van een 42-jarige plaatsgenoot op de Loseweg doorgereden. De 42-jarige man hoorde rond 15.19 uur een klap en zag een andere auto bij zijn auto staan. De bestuurster ging er vandoor. Onderzoek wees uit dat de linker buitenspiegel van de auto van man was vernield. De politie ging aan de hand van het kenteken van de weggereden auto op zoek naar de vrouw en hield haar in haar woning aan. De politie maakt een proces-verbaal op.


APELDOORN - Automobilist rijdt muur omver en gaat er vandoor


Een 18-jarige automobilist uit Apeldoorn, die net een dag eerder in het bezit kwam van zijn rijbewijs, heeft dinsdagavond (14/06) op de Koolmeesweg met zijn auto een muurtje vernield en is vervolgens doorgereden. De man reed rond 20.25 uur tegen de stenen muur aan en ging er vervolgens vandoor. De 36-jarige eigenares noteerde het kenteken waarop de politie de man kon opsporen. Hij verklaarde van de schrik te zijn weggereden en zal de schade vergoeden.


APELDOORN - Automobilist rijdt lantaarnpaal plat


Een 19-jarige Apeldoornse automobilist is dinsdagavond (14/06) na aanrijding met een lantaarnpaal op de Arnhemseweg doorgereden. Diverse getuigen zagen dat de man rond 21.30 uur de lantaarnpaal plat reed en er vervolgens vandoor ging. De politie trof de man in zijn woning aan. De bumper aan de achterzijde van zijn auto hing los en de gehele achterruit lag er uit. De NUON voerde een noodreparatie aan de lantaarnpaal uit. De politie maakt proces-verbaal op.


APELDOORN - Auto weg na inbraak


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (14/06) na een inbraak in een woning aan de Achterlandseweg een auto gestolen. De daders kwamen via de achterdeur de woning binnen en namen een flink aantal goederen mee als een draagbare computer, rijbewijzen, een kentekenbewijs. Vanaf de keukentafel verdwenen de autosleutels en de dieven gingen er met een rode Nissan Almera met het kenteken TF-XL-77 vandoor. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Vrouw slaat inbreker haar woning uit


Een 44-jarige bewoonster van de Asselsestraat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (15/06) een inbreker verjaagd en de man hierbij verwond. De vrouw sliep op de benedenverdieping en werd woensdagmorgen rond 04.00 uur wakker door geluiden.
Toen ze boven ging kijken zag ze een man bij een raamopening van een slaapkamer.
De vrouw zei tegen de man dat hij weg moest gaan waarop de verdachte de vrouw bedreigde. De bewoonster sloeg hierop de man met een tafelpoot -die ze van beneden had meegenomen- op zijn hoofd. De man liep hierbij een bloedende wond op. Hij sprong uit het raam en ging er rennend vandoor. De vrouw lichtte de politie in die een onderzoek instelde, maar de man niet meer aantrof.


APELDOORN - Man van portemonnee beroofd


Twee onbekende jongens hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op de Generaal Van Swietenlaan een 18-jarige Apeldoorner van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd. De Apeldoorner fietste vanaf de Regentesselaan de Gen. Van Swietenlaan op toen rond 02.20 uur twee jongens op hem af kwamen. De daders gaven de Apeldoorner een klap in zijn gezicht en eisten zijn geld, bankpasje en de bijbehorende pincode. Even later kwam er een derde verdachte, met een honkbalknuppel bij en kort daarop nog een man. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee, bankpasjes en de pincode af. De verdachten gingen er vandoor. De Apeldoorner deed aangifte bij de politie die samen met de man de omgeving afzocht naar de verdachten. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Het onderzoek gaat verder.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --