Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 15 juni 2005 Nummer: 37

Gunning werkzaamheden Revitalisering bedrijventerreinen

Vrijdag 3 juni jl. heeft de gemeente Stadskanaal de aanbesteding van de civieltechnische werkzaamheden die in het kader van de revitalisering van de bedrijventerreinen Dideldom en Vleddermond worden uitgevoerd, afgerond. De economisch meest voordelige aanbieding is gedaan door de combinatie van Roelofs Wegenbouw, De Roo en Westerman Wegenbouw.
De revitalisering is een project om de werkgelegenheid in Stadskanaal te bevorderen. De bedrijventerreinen blijven daarmee aantrekkelijke vestigingslocaties. Op deze manier verwacht de gemeente ruimte te kunnen blijven bieden aan nieuwe bedrijven en te voorkomen dat in Stadskanaal gevestigde bedrijven zich elders vestigen. De combinatie gaat tot 1 december 2006 de bedrijventerreinen Vleddermond en Dideldom aanpakken. Er worden fietspaden aangelegd, nieuw groen geplant en de riolering wordt vernieuwd. Ook wordt de Electronicabrug opgeknapt.
Op basis van kengetallen die gebruikt worden door het samenwerkingsverband Noord- Nederland (de belangrijkste subsidiënt van het project) zal de investering die met de revitalisering is gemoeid, leiden tot meer dan 200 mensjaren werkgelegenheid.

De wijze van aanbesteden heeft ook geleid tot directe nieuwe werkgelegenheid. Naast de prijs van de verschillende aanbiedingen, is gekeken naar de mate waarin de bouwbedrijven bereid waren mee te werken aan de reïntegratie van mensen die langdurig werkloos zijn. Bij de uitvoering van het werk is plaats voor het opleiden, omscholen en begeleiden van maximaal 16 mensen die op dit moment werkloos zijn of (gedeeltelijk) arbeidsgehandicapt zijn. Hiervoor is het project als "proef-object leerlingbouwplaats"aangewezen. Dit geeft jongeren de gelegenheid om werkervaring op te doen. In samenwerking met de Dienst Sociale Zaken van de gemeente Stadskanaal selecteren de bouwbedrijven geschikte kandidaten. Daarnaast is de wijze van communiceren met alle betrokken partijen een belangrijk criterium geweest. Het communicatieplan van de combinatie kwam als beste uit de

bus. Vooral omdat daarin veel aandacht uitging naar het beperken van de overlast voor ondernemers op de bedrijventerreinen. Voor de start van de werkzaamheden wordt er een informatieavond georganiseerd. Daar wordt uitleg gegeven aan de ondernemers over de planning van de werkzaamheden. Verder gaat er een website de lucht in waar actuele informatie op te vinden is. In het werkgebied komt een informatiepunt waar de uitvoerder op vaste tijden spreekuur houdt. Tot slot worden de ondernemers met een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.


---

Voor meer informatie kunt u terecht bij: mevrouw Louke Scholtens-Glazenburg, projectleider revitalisering, telefoon ( 0599) 631 520.

Raadhuisplein 1
Postbus 140 TEL (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl BANK 28.50.06.428 9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal FAX (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal

Defibrilator in gemeentehuis

Woensdag 8 juni j.l. is er een Automatische Externe Defibrilator (AED) bij de receptie in het gemeentehuis geplaatst. Binnen een aantal weken komt er ook een AED in het bedrijfsverzamelgebouw, Azielaan 22.

Deze AED is een apparaat dat de overlevingskans bij een hartaanval verhoogt van 10 % naar 60 tot 70 %. De stroomstoot die het apparaat afgeeft, moet dan binnen 5 minuten toegediend worden. Het apparaat zorgt ervoor dat het hart dat is gaan defibrileren (op hol geslagen) "gereset" wordt, waarna reanimatie weer mogelijk is. Zonder deze stroomstoot heeft reanimatie bij een defibrilerend hart geen effect. Het AED-apparaat mag alleen worden bediend door bedrijfshulpverleners die daarvoor getraind zijn. Een eerste groep bedrijfshulpverleners heeft inmiddels de training gevolgd en in de loop van juni, juli hebben in totaal twintig bedrijfshulpverleners de training gevolgd. De gemeente Stadskanaal geeft al langere tijd veel aandacht aan de bedrijfshulpverlening. Er is voorzien in een systeem voor de oproep van de bedrijfshulpverleners en een systeem om het personeel te alarmeren bij ontruiming.

AGENDA:

17 juni 10.30 uur Burgemeester Stavast ontvangt een vijftigtal senioren van de partnergemeente Liliënthal (Duitsland) op het gemeentehuis.

17 juni 19.15 uur Burgemeester Stavast en wethouder Van de Kolk zijn aanwezig bij het bloemendefilé van de Avond 4-daagse tussen kantoor Kanaalstreek en Hotel Best Western.

20 juni 11.00 uur Burgemeester Stavast en wethouder Bessembinders verrichten de openingshandeling voor de reconstructie van de Marktstraat

22 juni 15.00 uur Burgemeester Stavast is aanwezig bij de officiële opening/ingebruikname van de aanleunwoningen A-horst Musselkanaal

Raadhuisplein 1
Postbus 140 TEL (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl BANK 28.50.06.428 9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal FAX (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal

B. en W.-besluitenlijst d.d. 6 juni 2005.


01. Publieksbureau,
Onderwerp: Het veranderen van de woonfunctie in een tijdelijke huisvesting van een huisartsenpraktijk, plaatselijk bekend als Dagwerkstraat 12 in Stadskanaal Besluit:

1. Medewerking te verlenen door middel van het opstarten van een procedure artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO)
2. De vrijstelling en de bouwvergunning verlenen als er geen zienswijzen zijn ingediend voor een periode van maximaal drie jaren


02. Beleid,
Onderwerp: Vaststelling Stimuleringsregeling Algemeen Maatschappelijk Werk. Besluit:

1. Kennisnemen van de afronding van de stimuleringsregeling Algemeen Maarschappelijk Werk


03. Beleid,
Onderwerp: Convenant met het Waterbedrijf over bluswatervoorziening. Besluit:

1. Besluiten tot het aangaan van een overeenkomst levering bluswater met het NV Waterbedrijf Groningen overeenkomstig bijgevoegde concept-overeenkomst;
2. De burgemeester machtigen namens het College van B & W de overeenkomst te ondertekenen;

3. De voorzitter van de H&OG-regeling door de burgemeester te machtigen de onder 1. genoemde overeenkomst namens de gemeente te ondertekenen.

Raadhuisplein 1
Postbus 140 TEL (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl BANK 28.50.06.428 9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal FAX (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal


---- --