Heuvelrug gemeenten


Persbericht 16 juni 2005

Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel Herindeling Utrechtse Heuvelrug Op donderdag 16 juni 2005 heeft de Tweede Kamer met grote meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel Herindeling Utrechtse Heuvelrug. Het wetsvoorstel houdt in dat de gemeenten Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn per 1 januari 2006 zullen worden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Er waren twee amendementen ingediend. Het amendement wat voorziet in de grenscorrectie van het Amerongse gedeelte van Elst is ook met grote meerderheid aangenomen. Het amendement over de grenscorrectie bij Overberg is ingetrokken omdat de Minister heeft aangegeven de Provincie Utrecht uit te nodigen om met een nadere visie op het Vallei gebied te komen en daarin Overberg te betrekken.

Afgelopen dinsdag 14 juni heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel reeds in een plenaire vergadering besproken. Tijdens deze vergadering bleek er ook al een breed draagvlak te zijn voor het wetsvoorstel van minister Remkes. Alleen de SP, LPF en lijst Wilders stemde tegen.