EYEON

High-Tech Planning & Forecasting kennisnetwerk opgericht

EyeOn start kennisnetwerk Integrated Business Planning in de High Tech & Electronics Industry

EyeOn heeft een kennisnetwerk opgezet dat bedrijven uit de High Tech & Electronics Industry een platform geeft om ervaringen met forecasting en planning uit te wisselen. Het gaat hierbij om bedrijven uit verschillende delen van de totale goederenstroomketen. De steeds sterker fluctuerende marktvraag in deze industrie in combinatie met de complexe processen en ketenrelaties maakt het zeer lastig om tijdig de juiste planningsbeslissingen te nemen, zoals bijvoorbeeld het uitbreiden van productie-capaciteit. Het netwerk helpt om zowel de planningsprocessen binnen de bedrijven als tussen de bedrijven onderling te kunnen verbeteren, mede door het uitwisselen van best practices.

Het netwerk is een initiatief van EyeOn Business Planning & Control Solutions BV. Momenteel hebben de volgende bedrijven zich in dit netwerk verenigd: Apple, ASML, Canon Europe, Elcoteq, Ferro, Flextronics, Freescale, Fujitsu-Siemens, KPN Mobile, LG Philips, MediaMotion, Omron, Philips Consumer Electronics, Philips Semiconductors, Solectron, STMicroelectronics

EyeOn faciliteert dit kennisnetwerk onder meer via bijeenkomsten waar presentaties en discussies gehouden en ervaringen uitgewisseld worden. De eerste bijeenkomst heeft plaats op donderdag 16 juni. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de trends en best practices bij deze netwerkdeelnemers. In het najaar van 2005 wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd.

Over EyeOn:
EyeOn is een toonaangevend adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van innovatieve business planning & control oplossingen in complexe organisaties. Niet alleen genereert EyeOn concepten en ideeën om de planning processen te verbeteren, maar neemt ook de verantwoordelijkheid om procesverbeteringen bij klanten te verankeren. Deze aanpak heeft EyeOn succesvol toegepast bij uiteenlopende organisaties, zoals Philips Electronics, Bolsius, Suiker Unie, Wegener, Sphinx en Colbond.