Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Internationale conferentie op 16 juni:

Innovatief Brabant legt ambities vast

De provincie Noord-Brabant organiseert op 16 juni een internationale conferentie over innovatie. In het epicentrum van de 'brainport', het Eindhovense Evoluon, vindt de aftrap plaats van het provinciale Actieprogramma Innovatie Noord-Brabant.
Tijdens deze conferentie zullen Commissaris van de Koningin,
H. Maij-Weggen en verantwoordelijk gedeputeerde O. Hoes de provinciale ambities toelichten en samen met de maatschappelijke innovatiepartners een manifest ondertekenen. Naast minister van Economische Zaken L.J. Brinkhorst worden er ruim 400 gasten uit binnen- en buitenland verwacht.

Vertegenwoordigers van het landelijke Innovatieplatform maar ook de verschillende regionale innovatieraden, Europese partners op het gebied van innovatie, het bedrijfsleven en kennisinstellingen zijn aanwezig. Bedrijven en instellingen laten in een 25-tal workshops zien hoe zij innovatie de afgelopen jaren gestalte hebben gegeven.

Brabant wil haar positie als sterke Europese innovatieregio verder uitbouwen. Daarom is een driesporenbeleid uitgezet: het clusteren van kennis en industrie (connecting winners), het ondersteunen van technostarters (creating winners) en flankerend beleid dat zorgt voor een innovatief vestigingsklimaat (enabling winners). Voor het uitvoeren van het programma willen GS E18 miljoen voor innovatie en in datzelfde kader E 5 miljoen voor arbeidsmarktbeleid vrijmaken. Daarover moet PS nog wel een besluit nemen.
De ambities van het innovatieprogramma kunnen alleen succesvol zijn wanneer er in Brabant een optimaal en prikkelend innovatieklimaat is. Daarom wil de provincie zorgen voor een omgeving waarin innovatieve bedrijven en hun werknemers kunnen floreren. Hierbij richten GS zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit van de beroepsbevolking, het stimuleren van breedbandvoorzieningen, de grensoverschrijdende samenwerking en het bevorderen van een innovatief vestigingsklimaat.

Informatie en persberichten vindt u op de internetsite van de provincie Noord-Brabant,
http://www.brabant.nl Voor informatie over dit persbericht:
afdeling Communicatie, Sonja van der Graaf, (073) 681 21 84 of 06 18 30 33 15
---

Datum
11 mei 2005
Nummer
98

---- --