Ingezonden persbericht


Persbericht 19 mei 2005

EuroGames Utrecht 2005

Your Fairytale Comes True

Zichtbaarheid en Integratie

Utrecht, 19 mei 2005 - Het sportevenement EuroGames Utrecht 2005 dat gehouden wordt van 16 juni tot en met 19 juni in Utrecht, past in de nieuwe fase van emancipatie van homoseksuelen in de sport. De European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF), de licentiehouder van de EuroGames, streeft naar het stimuleren van zichtbaarheid en integratie van homoseksuelen en lesbiënnes in de sportwereld.

Het totale aantal geregistreerde atleten dat mee zal doen aan de EuroGames is 2843 en afkomstig uit een totaal van 44 verschillende landen. Tijdens de EuroGames zullen negen sporten vertegenwoordigd zijn: badminton, ballroom dansen, hockey, voetbal, atletiek, squash, zwemmen, tennis en volleybal.

De EuroGames Run 2005 op 18 juni is het sportevenement dat aan sporters en bezoekers de unieke gelegenheid biedt om de bijzondere sportsfeer van de EuroGames intens te ervaren en te delen. Er zijn 3 afstanden: de halve marathon, de 10 kilometer en de 5 kilometer. Iedereen kan zich hiervoor tot aan het evenement registreren; inschrijven kost enkel vijf euro.

De openingsceremonie van de EuroGames op 16 juni, zal verricht worden door de burgemeester van Utrecht, mevrouw Brouwer-Korf in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Onder de aanwezigen is ondermeer staatssecretaris Ross-Van Dorp van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zal spreken tijdens de opening in het bijzijn van mevrouw de voorzitter Terpstra van de sportkoepel NOC*NSF en andere hoogwaardigheidsbekle(e)d(st)ers. Samen met vele duizenden bezoekers belooft de opening van de EuroGames Utrecht 2005 waardig, groots en spectaculair te worden.

Het officiële EuroGames 2005 sportfeest "Final Fantasy Party" dat aan het einde van het MidZomerGracht festival plaats vindt, is uitgebreid van vijf naar zeven toplocaties. Met ruim 5.000 gasten wordt dit het grootste roze dansfeest ooit in Nederland gehouden. Voor verdere informatie kunt u de website bezoeken die aan het eind van dit persbericht vermeld staat.

Wij heten iedereen ongeacht geslacht, ras, seksuele voorkeur, geestelijke of politieke overtuigingen, van harte welkom op de EuroGames Utrecht 2005.

Voor meer informatie of accreditatie verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail of te kijken op het persgedeelte van onze website.

Algemeen
Stichting EuroGames Utrecht
Maliesingel 53
3581 BP Utrecht
Nederland
Telefoon: 030 234 3050
E-Mail: 2005@eurogames.info
Website: http://2005.eurogames.info

Pers
Accreditatie EuroGames Utrecht 2005 verloopt eenvoudig via Internet:

Directe link: http://2005.eurogames.info/communication/pressform.html

Via de EuroGames website: http://2005.eurogames.info

Telefoon: 030 234 3050

Arjen Mollee
Persvoorlichter EuroGames Utrecht
Telefoon: 06 1074 1011
Pers E-Mail: press@eurogames.info