Gemeente Den Helder

26-05-2005
Waddenzee kwetsbaar? 16 Juni: Waddensymposium

Door een toename van de scheepvaart en de offshore-industrie, neemt de kans op ongelukken op zee toe. Eind 2003 verloor het vrachtschip Andinet ten noorden van Texel drie containers en mogelijk drieënzestig vaten met het bijzonder giftige en gevaarlijke arseenpentoxide. Deze (potentiële) scheepsrampen vormen een directe bedreiging voor het milieu van de Noordzee en in het bijzonder dat van de Waddenzee.

Hoe kwetsbaar is de Waddenzee?
Om alle betrokkenen optimaal te informeren over de noodzaak van het verder beschermen van de Waddenzee en om te discussiëren over actualiteiten, knelpunten en mogelijke oplossingen, is er donderdag 16 juni a.s. het symposium Waddenzee kwetsbaar?. De werkgroep van het Nederlands Centrum voor Veiligheid en Milieu op zee (NCVM) organiseert dit symposium.
Met de komst van het Coördinatieplan Rampenbestrijding Waddenzee en de vernieuwde Capaciteitsnota Noordzee is een goede stap gezet in de richting van een verbeterde calamiteitenbestrijding op de Waddenzee. De organisatie van het symposium daagt deelnemers uit mee te denken over het antwoord op de vragen Hoe kwetsbaar is de Waddenzee?, Is er noodzaak tot verdere bescherming? en Hoe kan deze verdere bescherming gerealiseerd worden.

26-05-2005

Dhr. J. Pasterkamp, 2002

Voor wie?
Het symposium is bestemd voor bestuurders en beleidsmakers van provincies, gemeenten, organisaties en bedrijven rond de Waddenzee, en van de betrokken ministeries. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met de medewerkers van EnSaCo, telefoon (0223) 525025 of kijk op de website www.ensaco.nl