Universiteit van Amsterdam

Wie is in Europa verantwoordelijk voor verlofregelingen?

Congres Arbeidsstudies


donderdag 16 juni 12.30 - 17.30 uur
De conferentie Shifting Responsabilities draait om de vraag hoe in verschillende Europese landen de verantwoordelijkheid verdeeld is voor regelingen voor verlof, loopbaanonderbreking en scholing. En om de vraag hoe die verantwoordelijk idealiter verdeeld zou moeten zijn tussen de overheid, sociale partners en marktpartijen. Er worden inleidingen gehouden door professor Jill Rubery (University of Manchester), die een overzicht geeft van de situatie in Europa, professor Bea Cantillon (Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit van Antwerpen), die de stand van zaken in België bespreekt, en professor Janneke Plantenga (Universiteit Utrecht en Universiteit van Groningen), die de Nederlandse situatie belicht. Daarna volgt een forumdiscussie tussen de drie inleiders en vertegenwoordigers van de Nederlandse regering, de vakbeweging en de werkgevers.

De conferentie wordt georganiseerd door het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) van de UvA in samenwerking met het Vakbondsmuseum De Burcht. Toegang vrij. De voertaal van de conferentie is Engels.
Locatie: Hotel The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam Voor meer informatie en aanmelding: telefoon: 020-525 4199 of e-mail: conference-aias@uva.nl. Zie ook: www.uva-aias.net

Afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl.