Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de persconferentie "Richtlijnen voor chatsites" op donderdag 16 juni van 11.30 tot 13.00 uur in Nieuwspoort te Den Haag.

Tijdens deze bijeenkomst presenteren TMF, Kaboem, Chatten.nl, Jetix, Kindertent.nl, CU2 en Sugababes.nl de afspraken die zij gezamenlijk hebben gemaakt om het chatten voor jongeren op hun sites zo veilig mogelijk te houden. Het gaat hierbij om afspraken over onder andere voorlichting, hulp, toezicht, aanmelden en klachtenafhandeling. Minister Brinkhorst van Economische Zaken is aanwezig om toe te lichten welk belang de overheid hecht aan een veilig internet voor jongeren.

Chatten is erg populair onder jongeren; bovenstaande chatsites zijn bij elkaar opgeteld goed voor ruim 3 miljoen geregistreerde bezoekers waarvan er gemiddeld 200.000 per dag inloggen op de sites. Juist door het relatief anonieme karakter is een chatsite de plek om nieuwe, interessante mensen te ontmoeten in een gezellige omgeving en met elkaar over van alles te 'kletsen'. Door dit anonieme karakter is het helaas ook een ideale omgeving voor minder gezellige zaken als pesterijen, beledigingen en racistische opmerkingen. Bovendien lopen jongeren het gevaar meer persoonlijke informatie uit te wisselen, dan hen achteraf lief is. Met de afspraken in de Richtlijnen willen de chatsites gezamenlijk een stap zetten naar een veiliger en bewuster internetgebruik door jongeren.

Belangstellende pers kan zich aanmelden bij Inge Aarts (inge.aarts@ecp.nl) .
ECP.NL, platform voor eNederland , 070-4190 309