Gemeente Haaren




* Inspraak Copal terreinen

In vervolg op de mededeling over de woningbouw in Haaren van vorige week, melden wij u dat de inspraakprocedure van het voorontwerpplan van de Copal terreinen start op donderdag 16 juni 2005.

Vanaf die datum zal het voorontwerpplan voor de voormalige melkfabriek, de voormalige Boerenbond en voor Driehoeven 28 en 25 vier weken ( tot en met donderdag 14 juli 2005) ter inzage liggen in het gemeentehuis.

Op dinsdag 28 juni 2005, aanvang 19.30 uur vindt de inspraakavond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan omvat de bouw van maximaal 110 woningen


* Bestuursrapportage

Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad de eerste bestuursrapportage van 2005 aangeboden.
B&W bieden de gemeenteraad met een dergelijk rapport een doorkijk op de rest van 2005 en stellen de raadsleden zo in staat om hun taak, om op hoofdlijnen te besturen én te controleren, te realiseren.

Er wordt gerapporteerd over voortgang van de afspraken die werden gemaakt bij de vaststelling van de begroting 2005, zoals nieuw en bestaand beleid, de exploitatie, de voorgenomen investeringen, de reserveringen en de voorzieningen.

Wat meldt de eerste bestuursrapportage 2005? Een aantal zaken loopt anders dan bij het vaststellen van de begroting 2005 kon worden voorzien. Zowel interne als externe factoren maken hier en daar aanpassingen van de begroting noodzakelijk. De Algemene Uitkering van het Rijk bijvoorbeeld, valt lager uit dan werd verwacht en een bijstelling van de begroting op dit punt is daarom noodzakelijk.
Een andere aanpassing: in het jaarverslag over 2004 werden activiteiten benoemd die wel waren begroot voor 2004, maar nog niet werden uitgevoerd. Bij de recente bespreking van het jaarverslag in de gemeenteraad, werd afgesproken dat een groot gedeelte van het positieve resultaat van 2004 wordt bestemd voor deze werkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd in 2005. In de bestuursrapportage worden ook zaken vermeld die naar verwachting een positieve invloed zullen hebben op het resultaat. Hoewel deze zaken nog niet financieel zijn doorvertaald, completeren zij wel het totaalbeeld.

Al met al, spreekt het college de verwachting uit dat de begroting 2005, met in achtneming van mee- en tegenvallers, in evenwicht blijft.

College van B&W