Gemeente Oss


7/6/2005 - Aanleg rotonde Vingelenweg-Dorpenweg Overlangel

Inspraakavond 16 juni Dorpshuis `t Slotje

De gemeente Oss heeft vorig jaar een ongevallenanalyse laten uitvoeren op de Dorpenweg bij Overlangel. Aanleiding hiervoor was een aantal ongevallen. Ook werd het kruispunt Vingelenweg als onveilig ervaren. Uit dit onderzoek is gebleken dat de bouw van een rotonde op het kruispunt Vingelenweg- Dorpenweg de beste oplossing is voor de verkeersveiligheid. De Dorpenweg is een provinciale weg en daarom zijn de plannen in overleg met de provincie tot stand gekomen.

Het ontwerp

Begin 2005 heeft de gemeente het initiatief genomen om een ontwerp te laten maken voor deze rotonde. Dit resulteerde begin mei in een voorlopig ontwerp. Dit omvat de aanleg van een rotonde met een straal van 25 meter, uitgevoerd in een betonverharding. De Dorpenweg zal aan beide zijde van de rotonde over een lengte van ca 250 meter gereconstrueerd worden. Reden hiervoor is dat op deze wegvakken regelmatig ongevallen ontstaan als gevolg van de aanwezige flauwe bocht. De verlichting op het kruispunt is ook aan vervanging toe . Aan de zuidzijde wordt onder de Dorpenweg een eco-tunnel als verbinding tussen de aanwezige waterschapssloot en natuurgebied aangebracht.

Inspraakavond

Dit ontwerp willen we graag met alle betrokkenen bespreken. Daar nodigen wij u uit voor de inspraakavond op 16 juni om 19.30 uur in Dorpshuis 't Slotje, Schoolstraat 2 in Herpen. Voorzitter van deze avond is wethouder dhr J.Iding. Tijdens het tweede deel van de avond wordt een toelichting gegeven op het voornemen de aansluitingen Hamelspoelweg en Elsstraat op de Dorpenweg op te heffen. Na deze toelichting kan over dit onderwerp vrij gediscussieerd worden. Opheffing van deze aansluitingen maakt geen deel uit van de inspraakprocedure over de rotonde; deze volgt in een later stadium.

Inzage

Het voorlopig ontwerp ligt tevens vanaf woensdag 8 juni t/m 6 juli ter inzage bij Publieksvoorlichting op het gemeentehuis, Raadhuislaan 2. U kunt tot 6 juli ook schriftelijk reageren op de het ontwerp.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer R. Davids, projectleider Ingenieursbureau gemeente Oss. Telefoon 629 577.