Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

T.a.v. De Redactie

S.v.p. gehele artikel als nieuwsitem, of als activiteit op te nemen in de agenda. Plaatsing in de krant van week 23 - 24

Vooruitblik op Kunstmanifestatie Urban Wijland:
Schapen gaan vreemd in de stad?!

Op donderdagavond 16 juni a.s. zal Urban Wijland een voorproefje van de kunstmanifestatie laten zien. De stad Amersfoort kan op deze manier kennis maken met deze aankomende kunstmanifestatie.

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur is er in de grachten van Amersfoort een rondvaartboot van de Waterlijn te zien met aan boord enkele opmerkelijke gasten, vijf lammeren. De lammeren worden daarbij begeleid door een nog opmerkelijkere gids die hen de stad zal laten zien. Met de nodige fanfare loopt er op de kade een promotieteam mee. Tegelijkertijd zoekt in Hoogland-West een kunstenaar het weiland op. Zijn ervaringen daar worden als schetsen naar de activiteit in de binnenstad gestuurd.

Urban Wijland wil met dit voorproefje de stad kennis laten maken met de thema's die binnen kunstmanifestatie Urban Wijland spelen, zoals 'natuur en cultuur' en 'de relatie tussen stad en platteland'. Voor de kunstmanifestatie zijn twaalf kunstenaars uit binnen- en buitenland uitgenodigd om de relatie stad en platteland door middel van kunstwerken te verbeelden. Van iedere kunstenaar zal het kunstwerk op twee locaties gestalte krijgen: een deel in de binnenstad en het andere deel in het landelijke gebied buiten Amersfoort. Zodoende ontstaat er een symbolische verbinding tussen stad en platteland.

De rondvaarttocht zal om 19.00 uur beginnen bij Monnikendam en de westelijke binnensingelroute varen, langs de Zuidsingel, Westsingel, Nieuwe weg, Lange gracht en Korte gracht en zal een uur duren.

Urban Wijland is nog hard op zoek naar sponsoren die de kunstmanifestatie financieel of materieel willen ondersteunen.

Meer informatie over de kunstmanifestatie en de deelnemende kunstenaars is te vinden op de website: www.urbanwijland.nl

Vooruitblik op Kunstmanifestatie Urban Wijland
Datum: Donderdag 16 juni
Tijd: van 19.00 uur t/m 20.00 uur
Locatie: in de grachten van Amersfoort (route: Zuidsingel, Westsingel, Nieuwe weg, Lange gracht, Korte gracht)

Zie bijgevoegd: Flyer
Er is ruimte voor pers in de rondvaartboot. Graag horen wij van tevoren of u geĂŻnteresseerd bent om mee te varen in de boot.

Informatie Urban Wijland: Ron Jagers of Anneke Savenije, Tel: 033-4619380