Gemeente Hardenberg

Juni 2005 - Nieuwbouw 34 woningen in Balkbrug

Nieuwbouw 34 woningen in Balkbrug

Donderdag 9 juni 2005

Het nieuwe bestemmingsplan voor woningbouwplan Het Ravelijn in Balkbrug maakt de bouw van maximaal 34 woningen mogelijk. Het voorontwerpbestemmingsplan voor het woningbouwplan is gereed, de inspraakprocedure start op 16 juni. Het woningbouwplan vloeit voort uit het vorig jaar vastgestelde Woonplan.

Het gaat om het gebied ten oosten van Het Ravelijn in Balkbrug, tussen de N377 en de Boslaan. De gemeente Hardenberg heeft het woningbouwplan opgesteld in samenwerking met stedenbouwkundig adviesbureau SAB uit Arnhem. De woningbouwplannen vloeien voort uit het vorig jaar vastgestelde Woonplan en het daaraan ten grondslag liggende woningbehoefte-onderzoek.

Het plan maakt de bouw van maximaal 34 woningen in het gebied mogelijk, het gaat om 5 rijenwoningen, 18 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. Naast een bestemmingsplan voor het gebied, is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat richtlijnen voor het uiterlijk van de woningen en de inrichting van het openbare gebied zoals de straten en het speelterrein.

De kavels in het gebied worden deels door de gemeente Hardenberg aan particulieren verkocht en deels via projectontwikkeling uitgegeven. De uitgifte van de kavels start volgens de planning in het voorjaar van 2006.

De gemeente bespreekt het voorontwerp bestemmingsplan met diverse instanties. De inspraakprocedure start op woensdag 16 juni. Daarnaast wordt het plan op woensdag 22 juni tussen 17.00 en 19.00 uur gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in Het Trefpunt aan de Meppelerweg 34 in Balkbrug. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden de plan inzien en vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente.