Stadsdeel Amsterdam-Noord

Uitreiking ondernemersprijs 2005 op 16 juni

Donderdagmiddag 16 juni krijgt het jong ondernemerschap in Amsterdam-Noord speciale aandacht. Kaap Noord, het bedrijvencentrum voor jonge ondernemingen, opent officieel haar deuren aan de Asterweg 17-19. Leatitia Griffith, de nieuwe wethouder Economische Zaken van de gemeente Amsterdam, vervult de ceremoniële taak in toepasselijke stijl. Direct na deze opening wordt de elfde Ondernemersprijs van stadsdeel Amsterdam-Noord uitgereikt door stadsdeelvoorzitter Rob Post.

De Ondernemersprijs 2005 gaat naar de meest succesvolle, onlangs gestarte onderneming in Amsterdam-Noord. Dit thema sluit goed aan bij de bewoners van Kaap Noord. Bij de selectie en beoordeling van de inzendingen meet de jury het succes in de zin van winst, omzet, personeel, innovatie en een goede inzet van alle denkbare managementtools.

De hoofdprijs is 2500, de tweede en derde prijs zijn 1500 en 500. De prijswinnaars krijgen ook een fraaie plastiek van de kunstenaar André Volten. De prijs is elk jaar opnieuw een blijk van waardering van het stadsdeel voor een ondernemer die zich op een bijzondere manier onderscheidt.

Bedrijvencentrum Kaap Noord is gevestigd vlakbij de Noordoever van het IJ, schuin tegenover het Centraal Station. Kaap Noord biedt ruimte aan 44 bedrijven in kantoorunits, studios en andere bedrijfsruimte. Bij de bouw is rekening gehouden met de specifieke wensen van jonge bedrijven. Zo kun je al een ruimte huren vanaf 38 m², kan het huurcontract binnen drie maanden worden beëindigd, wordt de post van de kantoorunits centraal geregeld en is het hele gebouw bekabeld. Bovendien kunnen de huurders elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes. Kaap Noord ligt in het gebied dat grenst aan het Shellterrein, dat volop in ontwikkeling is.

De opening van Kaap Noord begint op 16 juni om 17.00 uur, de uitreiking van de Ondernemersprijs start om ongeveer 17.45 uur.