Stadsdeel Amsterdam Centrum

Reguliersdwarsstraat hele zomer flaneerstraat

Ook dit jaar wordt de Reguliersdwarsstraat weer een flaneerstraat, dit keer voor het eerst gedurende de hele zomer. Vanaf donderdag 16 juni tot en met zondag 18 september 2005 wordt ieder weekend een gedeelte van de Reguliersdwarsstraat (tussen de Sint Jorisstraat en de Geelvincksteeg) afgesloten voor autoverkeer.

Wat is de Reguliersdwarsstraat?

De Reguliersdwarsstraat is een van de drukste uitgaansstraten in de binnenstad. De straat trekt vooral tijdens de weekeinden in de avond en nachtelijke uren veel publiek. Stadsdeelwethouder Inrichting Openbare Ruimte, Guido Frankfurther: Proeven in de twee voorgaande jaren wijzen uit dat de afsluiting in een behoefte voorziet. Het zorgt voor veel uitgaansplezier en ook neemt de overlast van rondrijdende autos en taxis voor buurtbewoners af.

Wanneer is de afsluiting?

De afsluiting geldt op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 21.00 en 07.00 uur. De afsluiting van de straat geschiedt door het plaatsen van uitneembare palen. De straat wordt afgesloten vanaf de St. Jorissteeg tot de Geelvincksteeg. De garages in het gebied blijven toegankelijk.

Ondernemersvereniging

Het project wordt mede door de ondernemersvereniging in de Reguliersdwarsstraat mogelijk gemaakt. Voor de duur van de afsluiting is een evenementenvergunning afgegeven met aanvullende voorwaarden.