Jellinek

Wethouder Belliot opent vernieuwde kliniek Jellinek 14-6-2005

De Jellinek viert op donderdag 16 juni 2005 de heropening van haar geheel gerenoveerde gebouw aan de Jacob Obrechtstraat 92.

De heropening wordt om 16.00 uur verricht door mevrouw Hannah Belliot, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam, en mevrouw Petra van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Jellinek.

Het pand in de Jacob Obrechtstraat, ook bekend als het Jellinekhuis, is begin jaren 80 gebouwd. De renovatie van het afgelopen jaar had ten doel de verouderde kliniek, met bijvoorbeeld nog slaapzalen in plaats van slaapkamers, te vervangen door een moderne verslavingskliniek.

In de Obrechtstraat biedt het Circuit Intensieve Behandeling van de Jellinek diverse vormen van behandeling aan voor verschillende doelgroepen.

Meer dan in de Jellinekkliniek op de Vlaardingenlaan is de behandeling in de Obrechtstraat gericht op ofwel abstinentie (d.w.z. volledig stoppen met gebruik) ofwel sociaal gebruik.

Per jaar worden er ongeveer 1.600 cliënten ambulant behandeld. Daarnaast zijn er 45 bedden voor klinische opnames, 12 plaatsen voor dagbehandeling en 8 plaatsen voor ambulante detoxificatie (d.w.z. ontgifting).

Twee bijzondere afdelingen van de Jellinek, die voorheen in de Sarphatistraat gevestigd waren, zijn nu ook gevestigd in de Obrechtstraat: het Laboratorium en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Jellinek Tandheelkunde viert tijdens de opening tevens haar 25-jarig bestaan.

Bron: Jellinek communicatie - 16 juni 2005