Gemeente Heerlen

Wethouder Damen presenteert lopersgroep op 16 juni

Ambtenaren lopen mee in Heerlense Stadsloop

De gemeente Heerlen neemt zondag 19 juni a.s. met een lopersgroep deel aan de Heerlense Stadsloop. De lopersgroep is een sportieve club van gemeenteambtenaren die de stad willen promoten. Onder het motto "Heerlen groenste stad van Nederland" doet deze lopersgroep mee aan verschillende hardloopevenementen in binnenland en buitenland.

De lopersgroep is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor deze sportieve manifestatie. Donderdag 16 juni a.s. zal de groep zich als bedrijvenploeg aan pers en publiek presenteren. Dit gebeurt voorafgaande aan de oefenloop die gehouden zal worden in de middagpauze. Om 12.30 uur zal wethouder Loek Damen (cultuur en evenementen) bij het stadhuis het startschot lossen voor deze oefenloop. Tijdens de oefenloop zal de lopersgroep het parcours van de stadsloop verkennen.

Met de presentatie en deelname aan diverse hardloopevenementen wil de Heerlense lopersgroep ook aandacht vragen voor het uitstekende woon- en werkklimaat van Heerlen. Binnen vijf minuten hardlopen kunnen namelijk vanaf alle woon- en werklokaties doorgaande groengebieden zoals bijvoorbeeld de dalen van de Caumerbeek en Geleenbeek, worden bereikt.

Tenslotte hoopt de groep met deze oefenloop nieuwe sportieve ambtenaren te werven die het leuk vinden aan de wekelijkse training deel te nemen.

Heerlen, 14 juni 2005
Concernstaf Communicatie
Hanny Bladt
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --