Gemeente Zwolle

Eerste resultaat samenwerking met Enschede zichtbaar; Zwolle start met nieuwe producten op Internet

Donderdag 16 juni gaan vijf nieuwe digitale producten van de gemeente Zwolle de lucht in via de internet-site van de gemeente. Burgemeester Henk Jan Meijer geeft hiervoor het startsein in de hal van het Stadskantoor. De vijf producten zijn het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking met de gemeente Enschede. In januari van dit jaar ondertekenden beide gemeenten een overeenkomst, waarin ze afspraken samen te werken aan de doorontwikkeling van elektronische dienstverlening aan haar inwoners.

De gemeente Zwolle heeft vijf producten van Enschede overgenomen en aangepast aan de Zwolse situatie. De komende jaren zullen steeds meer producten van de gemeente digitaal aan te vragen zijn. De producten die Zwolle nu invoert zijn: het melden van een verhuizing binnen de gemeente, het maken van een afspraak voor de aanvraag van een paspoort of id-kaart, het inzien van een taxatierapport van de eigen woning, de aanvraag van een evenementenvergunning en de aanvraag van een uittreksel uit het GBA. Voor dit laatste product kunnen mensen ook elektronisch betalen.

De komende maanden wordt via een vragenlijst aan inwoners gevraagd wat ze van de vijf nieuwe producten vinden om zo deze producten en nieuwe producten te verbeteren Verder onderzoekt Zwolle hoe de samenwerking met Enschede kan worden voortgezet.

Enschede
Dat is de moeite waard, want de digitale dienstverlening in Enschede staat op een hoog peil. Dat bleek nog eens tijdens het laatste VNG-congres op 8 juni jongstleden. Toen eindigde Enschede, uit 90 inzendingen, op de tweede plaats in een beoordeling van het beste praktijkvoorbeeld van gemeentelijke dienstverlening.


---