Gemeente Enschede

Gemeente Enschede sluit overeenkomst met DnA (Woningcorporatie Domijn en AM Wonen) over herstructurering Twekkelerveld

dinsdag 14-06-2005

Gemeente Enschede sluit op donderdag 16 juni met DnA Vof, bestaande uit Woningcorporatie Domijn en AM Wonen, een overeenkomst voor de herstructurering van delen van de wijk Twekkelerveld in Enschede. De herstructurering omvat de renovatie en nieuwbouw van een winkelcentrum (totaal 5500 m2), het ontwikkelen van een gezondheidscentrum (1000 m2) en de nieuwbouw van circa 210 woningen en appartementen. De looptijd van de totale ontwikkeling bedraagt circa 4 vier jaar.

Met deze ontwikkeling willen gemeente Enschede en DnA een belangrijke kwalitatieve impuls geven aan de wijk. Al enkele jaren wordt met wijkraad, winkeliersverenigingen, eigenaren, huurders en omwonenden overlegd over een verbetering van het winkelcentrum en de toevoeging van een medisch punt in de wijk. Door woningbouw toe te voegen aan de wijk, kan zowel het winkelcentrum uitgebreid en vernieuwd worden en een gezondheidscentrum worden gebouwd. Ook wordt het totale aanbod in de wijk meer levensloopbestendig.

Gezondheidscentrum

Op het braakliggende terrein aan de Maanstraat (tegenover de Albert Heijn) verschijnt het gezondheidscentrum. Hier komt naar alle verwachting een groepspraktijk met huisartsen en fysiotherapeuten. Bovenop het gezondheidscentrum komen 16 appartementen van Domijn. Daarnaast worden 25 kleine zorgappartementen gebouwd, speciaal bedoeld voor huurders met een medische indicatie. Naar verwachting wordt in de lente van 2006 gestart met de bouw van het gezondheidscentrum.

Winkelcentrum

Het totale metrage van het nieuwe winkelcentrum bedraagt 5500 m2, waarvan 1800 m2 bestaat uit renovatie van het huidige winkelcentrum en circa 3700 m2 uit nieuwbouw. Voor de nieuwbouw van het winkelcentrum moeten enkele flats van wonincorporatie Domijn wijken. Woningcorporatie Domijn is inmiddels geruime tijd bezig haar huurders in de flats die gesloopt worden een nieuwe woning aan te bieden. Op het winkelcentrum komen in totaal circa 50 koop- en huurappartementen. In de tweede helft van 2006 wordt gestart met de sloop van de huidige flats.

Woningen

Op drie locaties in de wijk worden in totaal circa 120 koopwoningen toegevoegd aan het huidige aanbod. Het gaat om woningen aan de Voermanstraat, de Planetenbuurt en de Spoordijkstraat in diverse typen (twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, patiowoningen en appartementen) en verschillende prijsklassen (van circa ⬠160.000 - ⬠240.000). Als eerste worden in 2006 de woningen aan de Voermanstraat in verkoop gebracht, gevolgd door de Planetenbuurt en Spoordijkstraat.


---