Gemeente Ede

nummer 121 / Ede, 14 juni 2005

Uitvoering wijkvernieuwing weer stap dichterbij Start inspraak voorontwerp bestemmingsplan Veldhuizen A

Van 16 juni t/m 31 augustus 2005 ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan `Veldhuizen A (Horstwijk en Burgwijk)` ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu.

De komende jaren staat de wijk Veldhuizen A in het teken van een groot wijkvernieuwingsproject. Een deel van de bestaande flatgebouwen wordt gesloopt en er komt ruimte voor nieuwbouw. Ook wordt de openbare ruimte in de hele wijk opnieuw ingericht. De uitgangspunten voor de nieuwbouw en de inrichting in de wijk staan in een beeldkwaliteitplan. Dit beeldkwaliteitsplan ligt gelijktijdig met het voorontwerp bestemmingsplan ter visie. Met de start van de inspraak op het voorontwerp bestemmingsplan komt de uitvoering van dit project weer een stap dichterbij.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat begrensd wordt door de N224, de Proosdijerveldweg, de Slotlaan en de westelijke singel. Het bestemmingsplan vormt de formele basis voor de vernieuwing van Veldhuizen A.

Iedereen kan tussen 16 juni en 31 augustus een schriftelijke reactie sturen aan het college van Burgemeester en Wethouders van Ede.
---