Gemeente Echt-Susteren


Nieuwe bewegwijzering wordt geplaatst

In het gebied van de voormalige gemeente Echt worden eind juni de nieuwe bewegwijzeringsystemen voor lokale en toeristische objecten geplaatst. In het gebied van de voormalige gemeente Susteren zijn de systemen al ingevoerd. Vanuit de grote invalswegen zullen objecten, die van belang zijn voor bezoekers van elders, door middel van een systeem van borden vindbaar worden.

Om te beginnen wordt een systeem van toeristische borden geplaatst. Het gaat daarbij om bruine borden met witte letters, de naam van het object, een richtingaanduiding (pijl) en een bijpassend beeldmerk.

Daarnaast wordt een nieuw systeem voor lokale bebording geplaatst. Bezoekers die lokale objecten zoeken zoals sportaccommodaties, gemeenschapshuizen, gemeentehuis, begraafplaatsen, zorgcentra enzovoort worden via een systeem van witte borden met zwarte letters hier naar toe geleid.

Met de komst van het eenduidige systeem, naar Europese normen, wordt een heldere bewegwijzering gerealiseerd. Aan de wirwar van allerlei verschillende borden komt met de nieuwe systemen een einde. De systemen vervangen alle bestaande borden. Dat houdt in dat alleen de genoemde twee systemen in het straatbeeld worden toegestaan en dat alle andere borden, nadat het nieuwe systeem gereed is, verwijderd worden door de gemeente.

De bewegwijzeringsystemen voeren de bezoekers vanaf de hoofdwegen naar het betreffende object. Belangrijk is daarbij dat er een duidelijk objectnaam aan het betreffende complex of pand wordt bevestigd.