Economist debat over toetreding Turkije Europese Unie

16.06.2005 / 10:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: The economist

PERSUITNODIGING

Donderdag 16 juni 2005
19.45 - 21.30 uur
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

The Economist debate:
'Turkey's entry to the European Union is a risk worth taking'

Amsterdam, 16 juni 2005 - Vanavond vindt in Amsterdam het debat: 'Turkey's entry to the European Union is a risk worth taking' plaats. Dit debat, georganiseerd door het internationale weekblad 'The Economist' staat in het teken van de toetreding van Turkije tot de EU. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Kan de EU een moslimland, hoewel seculier, opnemen? Moet Europa gerust zijn over het vooruitzicht dat Turkije, met het hoogste aantal inwoners van alle EU landen, de meeste stemmen en zetels in het Europese Parlement zal verkrijgen? Is de EU sterk genoeg om een land op te nemen dat zoveel armer is dan de rest van haar vijfentwintig leden? In hoeverre vormt de bescherming van mensenrechten in Turkije een struikelblok? Is het voor de EU van belang dat haar grenzen tot Iran, Irak en Syrië worden uitgebreid? En hoe kan het probleem van Cyprus worden opgelost? Dit en meer komt aan de orde in het Economist debat 'Turkey's entry to the European Union is a risk worth taking' in de Rode Hoed te Amsterdam op 16 juni 2005 van 19.45-21.30 uur.

Discussiepanel
The Economist heeft het volgende discussiepanel samengesteld: Daniel Gros, Centre for European Policy Studies
Haci Karacaer, MilliGörüs Nederland
Dr Larry Siedentop, Oxford University
Dr Bart Jan Spruyt, Edmund Burke Foundation
De sprekers gaan onder leiding van John Peet (The Economist), met elkaar en met het publiek in debat over de toetreding van Turkije tot de EU.

Wereldwijd lezerspubliek
The Economist is een internationaal weekblad met verslaggeving, commentaar en analyses op het gebied van politiek, economie, business, wetenschap en technologie. The Economist heeft een wereldwijd publiek van meer dan drie miljoen lezers, grotendeels werkzaam in de top van het politieke en bedrijfsleven. The Economist verschijnt in een oplage van ruim een miljoen en wordt verspreid in meer dan 180 landen.

INFORMATIE:
Het debat 'Turkey's entry to the European Union is a risk worth taking' vindt plaats in De Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam, op donderdag 16 juni aanstaande om 19.45 uur. Het debat wordt in het Engels gevoerd. De toegang is vrij, reserveren per e-mail naar info@huijskens-istha.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lalita van Lamsweerde, Huijskens & Istha, 020 - 68 55 955.