Ingezonden persbericht


Grote vraag naar SAN's vergroot interesse voor Brocade-opleidingen

Zomercursussen vergroten kennis en vaardigheden voor beheer Brocade SAN's

Tilburg, 16 juni 2005 - Brocade Communications Systems, Inc. (Nasdaq: BRCD) heeft dit jaar al meer dan 250 klanten getraind in zijn Education and Training Centres in EMEA. Dat is een toename van 40% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Met het oog op deze groei organiseert Brocade in juli en augustus een speciale zomercursus in zijn trainingscentrum in Genève. Tijdens deze cursus kunnen IT-professionals hun vaardigheden op het gebied van de implementatie, ondersteuning en beheer van SAN-oplossingen uitbreiden. Bovendien kunnen zij zich met deze training voorbereiden op toekomstige examens voor Brocade-certificering.

De sterke SAN-markt leidt tot een grote vraag naar gekwalificeerde SAN-professionals, en met zijn trainingscentrum in Genève biedt Brocade OEM's, partners en eindgebruikers op oplossingen gebaseerde cursussen en certificeringprogramma's. Deze opleidingen zijn gericht op de optimalisatie van SAN-infrastructuren binnen organisaties. De geavanceerde trainingsfaciliteiten in Genève bieden deelnemers toegang tot een praktijkgericht laboratorium met de complete productreeks van Brocade. Verder kunnen deelnemers op acht aparte SAN-eilanden switchconfiguraties, firmware-downloads en SAN-parameters testen. Bovendien kan het trainingscentrum in Genève gekoppeld worden aan de remote SAN Labs van Brocade in San José, Californië.

Momenteel is de Brocade 2Gbit/sec Accelerated Brocade Certification Fabric Professional-cursus (BCFP) de populairste training. Hierbij leren deelnemers om een SAN met Brocade Fibre Channel-switches te installeren en te configureren. De zomercursus van dit jaar omvat ook deze cursus waarmee studenten hun vaardigheden voor de implementatie, ondersteuning en beheer van Brocade fabric switches kunnen verbeteren. Deze cursus bereidt deelnemers ook voor op certificering als Brocade Certified Fabric Professional of Brocade Certified SAN Manager.

"We erkennen het belang van de voortdurende ontwikkeling van ons trainingsaanbod om onze klanten te garanderen dat ze het maximale uit hun Brocade SAN kunnen halen", zegt Ulrich Plechschmidt, Director Brocade EMEA and Latin America. "Daarom blijven we de behoeften van onze OEM's, partners en eindgebruikers evalueren om onze trainingen op basis van deze feedback te blijven aanscherpen."

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de zomercursus door een mail te sturen naar Stephanie Candinas via scandinas@brocade.com. Meer informatie over de Brocade Education Services en de zomercursus is te vinden op www.brocade.com/education_services/index.jsp. De certificeringcursussen van Brocade Certification worden ook in juni aangeboden tijdens de Brocade Conference 2005 in Frankfurt, Londen en Parijs.