Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht 16-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Man in water aangetroffen

MIJDRECHT - De politie heeft woensdagavond een man uit het water gehaald nadat hij door onbekende oorzaak van zijn fiets was gevallen.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat zij een persoon in het water zagen liggen langs de Oosterlandweg ter hoogte van het tuincentrum. Ter plaatse troffen de agenten een man, een 49-jarige inwoner van Mijdrecht, op zijn buik in het water aan. De man werd direct uit het water gehaald en in samenwerking met ambulancepersoneel gereanimeerd. Uiteindelijk werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over hoe de man in het water terecht is gekomen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen tel.: 0900 - 88 44.

Minibrommer in beslag genomen

MAARSSEN - De politie heeft woensdagmiddag een jongen aangehouden en zijn minibrommer in beslag genomen.

Omstreeks 16.20 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit Maarssen met een minibrommer aan de hand lopen over de Bloemstede. Eerder hadden getuigen al geklaagd over de overlast van minibrommers in de wijk. Officieel mag men niet met een dergelijke brommer op de openbare weg rijden. De jongen kon zich niet legitimeren en werd aangehouden. In overleg met de ouders werd de minibrommer in beslag genomen en werd alsnog het ID-bewijs van de jongen getoond.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN - Op woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N 401. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur werden 1.220 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 124 automobilisten harder dan maximum snelheid van 80 km/u.

Teveel op

BREUKELEN - Op woensdagavond is een 28-jarige automobilist uit Breukelen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.55 uur werd hij gecontroleerd op de Straatweg. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De blaastest in het politiebureau wees 425 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.