Politie Hollands Midden

Datum: 16 juni 2005

Katwijk Onder invloed De politie heeft een 58-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op woensdag 15 juni, omstreeks 19.40 uur, reed de man in zijn auto op de Melkweg. Agenten hielden hem staande en onderwierp de man aan een blaastest, de uitslag van 1355 ug/l, 6 keer zoveel als de toegestane hoeveelheid, zorgde ervoor dat de man zijn rijbewijs moest inleveren. Tevens kreeg hij een rijverbod van 18 uur en maakt de politie proces-verbaal tegen de man op.

Lisse Poging inbraak Het is inbrekers niet gelukt om uit een bedrijf aan de Vennestraat goederen weg te nemen, het is hen wel gelukt om weg te komen. Vermoedelijk hebben twee nog onbekende mannen zich op woensdag 15 juni laten opsluiten in het bedrijf met het voornemen goederen te ontvreemden. Zij werden echter, omstreeks 18.10 uur, opgemerkt door een medewerker, waarna de mannen gehaast het pand wilden verlaten. Zij gooiden om weg te komen een raam in en vluchtten weg in hun auto. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Voorschoten Aanhouding voor rijden tijdens ontzegging

De politie heeft donderdag 16 juni, omstreeks 00.30 uur, een 38-jarige automobilist uit Voorburg aangehouden. De man reed op de Kniplaan toen hij door agenten gecontroleerd werd. Uit onderzoek bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Omdat hij ondanks de ontzegging toch een auto bestuurde werd hij aangehouden. De man verklaarde niet op de hoogte te zijn van zijn ontzegging. De politie maakt proces-verbaal op.

Oegstgeest Fietser op rijksweg aangehouden

De politie heeft woensdag 15 juni, omstreeks 22.30 uur, een 28-jarige man uit Pommerski (Polen) aangehouden. De man fietste over de vluchtstrook van de Rijksweg A44. Agenten spraken de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. De man kreeg een bekeuring voor het rijden over de Rijksweg en werd vervolgens in vrijheid gesteld.

Leiden Rijden mét alcohol, zónder rijbewijs

De politie heeft donderdag 16 juni, omstreeks 00.30 uur, een 39-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man reed op de Pasteurstraat toen hij door agenten gecontroleerd werd. Uit onderzoek bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Bovendien reed de man onder invloed van alcohol. De man had namelijk een adem alcoholgehalte van 425. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal

De politie heeft woensdag 15 juni, omstreeks 17.30 uur, een 45 jarige man uit Leiden aangehouden in een winkel aan de Lange Gracht. De man had een pakje vis van Euro 2,69 in zijn jas gestopt. De man werd overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Hij kreeg voor de diefstal een bekeuring van 125 Euro uitgereikt.

Alphen a.d. Rijn Aanhoudingen na auto-inbraak

De politie heeft woensdag 15 juni, omstreeks 17.30 uur, twee 15- en 16-jarige jongens uit Alphen aangehouden op verdenking van inbraak. Het tweetal had zondag 12 juni, met een nog onbekend derde jongen, een autoradio met cd-tasje gestolen uit een auto aan het Stationsplein. De eigenaar van de auto had zondag aangifte gedaan. Het tweetal heeft zich woensdag zelf bij de politie gemeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Onder invloed De politie heeft op woensdag 15 juni, omstreeks 23.10 uur, op de Willem de Zwijgerlaan een 50-jarige automobilist uit Alphen aangehouden. De Alphenaar viel op door zijn slingerende rijstijl. De man werd onderworpen aan een blaastest, waarvan de uitslag 615 ug/l bedroeg (maximaal toegestaan 220 ug/l). De politie bracht hem over naar het bureau voor het opmaken van een proces-verbaal. Het rijbewijs van de man werd in gevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Onderzoek toonde aan dat de man eerder het jaar al was aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Alphen aan den Rijn Winkeldievegge aangehouden Een 46-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is aangehouden in een winkel aan de Ridderhof inzake diefstal. Werknemers van de winkel zagen de vrouw winkelwaren in haar tas stoppen en niet afrekenen aan de kassa. Zij werd vervolgens aangehouden door een werknemer en overgedragen aan de politie. De vrouw had aan 20 euro winkelwaren gestolen en is overgebracht naar het politiebureau. De vrouw heeft een dagvaarding ontvangen.

Alkemda/Ter Aar/Nieuwkoop Teamleiding politie Alkemade verhuist

De leiding van het politieteam Alkemade betrekt per 1 juli het politiebureau in Ter Aar. Nu zit een deel van de leiding nog in het bureau van Nieuwkoop en een deel in Roelofarendsveen. Naast de leiding zullen ook de ondersteunende diensten verhuizen naar Ter Aar. De verhuizing is tijdelijk. Met de gemeente Ter Aar wordt gekeken naar een permanente oplossing. De noodhulp en de wijkagenten blijven in de bureaus in Nieuwkoop en Roelofarendsveen gehuisvest. Na de zomer worden de openingstijden van de bureaus vastgesteld. Nu is dat in Roelofarendsveen van maandag tm vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 uur. In Nieuwkoop is het bureau geopend iedere werkdag van 13.00 tot 17.00 uur. De belangrijkste reden van de verhuizing is het effectief omgaan beschikbare capaciteit en aansturing daarvan. Na het vertrek van het Regionaal Verkeershandhavingsteam uit het bureau Ter Aar stond deze gedeeltelijk leeg. Daarnaast ligt Ter Aar het meest centraal in het teamgebied.

Bergambacht Inbraak bedrijf De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak die op donderdag 16 juni, omstreeks 03.15 uur, heeft plaatsgevonden aan de P.J. Smitsstraat. Via een ingeslagen ruit is men, vermoedelijk gaat het om één persoon, het bedrijf binnengekomen en uit het bedrijf een aantal plasmaschermen weggenomen. Het inbraakalarm is vervolgens afgegaan waardoor omwonenden zijn wakker geworden en de eigenaar is ingelicht. De politie heeft middels een buurtonderzoek getuigen gehoord. Mochten er nog andere personen zijn die getuigen zijn geweest van de inbraak dan kunnen zij contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Geen helm/ verzekering en onder invloed De politie hield op woensdag 15 juni, omstreeks 20.45 uur, een 50-jarige bromfietser uit Gouda aan op de Tobias Asserstraat. De man werd aan de kant gezet omdat hij geen helm droeg. Bleek dat de brommer niet verzekerd was en dat de man ook geen identiteitsbewijs kon tonen. Omdat de man riekte naar inwendig gebruik van alcohol lieten de agenten hem blazen. De uitslag bedroeg 450 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Met een rijverbod van 4 uur en een bekeuring is de man weer naar huis gestuurd.

Lekkerkerk Aanhoudingen na jongerenconflict

De politie heeft woensdag 15 juni, omstreeks 15.00 uur, een 14-jarige jongen en diens 39-jarige vader uit Lekkerkerk aangehouden. De politie wilde op de Berlagestraat de jongen aanhouden nadat er tegen hem aangifte was gedaan van mishandeling door een 14-jarige jongen uit Streefkerk. Dat conflict zou het gevolg zijn geweest van onmin wat al enige dagen tussen een aantal jongeren speelde. De vader van de jongen verzette zich tegen de aanhouding van zijn zoon en werd daarom eveneens aangehouden. De politie onderzoekt de exacte omstandigheden rond deze zaak.

Moordrecht Inbraak in supermarkt

In een supermarkt aan de Kerklaan is in de nacht van donderdag 16 juni ingebroken. Men maakte met geweld de schuifdeuren open waarna er uit de winkel rookwaren werden weggenomen. Het is nog niet bekend wat er verder is gestolen.

Zevenhuizen Verkeersongeval

Een 5-jarige fietsster uit Zevenhuizen is woensdag 15 juni gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Burgemeester Klinkhamerweg/Opril. Het meisje fietste vanaf de Opril met haar moeder in de richting van de Burgemeester Klinkhamerweg. Het meisje wist niet tijdig voor de rode verkeerslichten af te remmen en reed daardoor de kruising op. Op de kruising reed zij tegen een auto met aanhanger aan. Het meisje werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar werden enkele gebroken ribben geconstateerd. Ook liep zij blauwe plekken op.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --