Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, beschonken verkeersdeelnemer aangehouden

Publicatiedatum: 16-06-2005

De politie van Elst heeft in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half één een 39 jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij met alcohol op aan het verkeerd deelnam. Agenten zagen de man rijden op de Aamsestraat in Elst waar hij werd staande gehouden. Uit de blaastest die werd afgenomen bleek dat de Arnhemmer te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1,44. Dit is bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Later die nacht is de man vrijgelaten met een rijverbod van zeven uur, tevens kreeg hij proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe/Lingewaard, snelheidscontroles

Publicatiedatum: 16-06-2005

Het verkeershandhavingsteam heeft woensdag een aantal verkeerscontroles uitgevoerd in de gemeentes Overbetuwe en Lingewaard. Hier volgt een overzicht:


-In Elst werd er tussen tien uur en half twaalf in de ochtend gecontroleerd op snelheid op de Aamsestraat. In totaal werden hier 1226 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 57 een overtreding begingen. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer per uur hier de maximaal toegestane snelheid is.
-Op de Lange Dreef in Elst werd er gecontroleerd op snelheid tussen twaalf uur en één uur in de middag. 404 voertuigen werden hier gecontroleerd, zeven bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 kilometer per uur terwijl 50 kilometer per uur is toegestaan.

-In Huissen werd er op snelheid gecontroleerd van acht uur tot tien voor half tien in de ochtend. De controle vond plaats op de Bredestraat, waar 273 voertuigen werden gecontroleerd. 24 automobilisten reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was hier 72 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer per uur is toegestaan.
-Op de Boltweg in Driel werd er gecontroleerd op snelheid van half vier tot tien over vijf in de middag. Van de 349 gecontroleerde voertuigen begingen er 30 een overtreding. De hoogst gemeten snelheid was hier 81 kilometer per uur.

-Op de Stenenkamerstraat in Herveld werd er op snelheid gecontroleerd van tien over half zeven tot tien over negen in de avond. Er werden hier 271 voertuigen gecontroleerd waarvan 24 bestuurders een overtreding begingen. De hoogst gemeten snelheid was hier 93 kilometer per uur terwijl 70 kilometer per uur is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, man met auto op de kop in greppel

Publicatiedatum: 16-06-2005

Een 26 jarige man uit de gemeente Bergh is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de kop in de greppel terecht is gekomen. Het incident vond plaats omstreeks kwart voor twee op de Doesburgseweg in Zevenaar. Het slachtoffer zou in de flauwe bocht ter hoogte van de Zweekhortsweg door nog onbekende oorzaak in de berm gekomen zijn. Hierdoor zou hij de macht over het stuur zijn verloren en achtereenvolgens een verkeersbord en een boom hebben geramd. Waardoor hij op de kop in de greppel terecht is gekomen. De man raakte gewond en moest worden overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden