lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 16-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Autodief aangehouden

VIANEN In de nacht van woensdag op donderdag 16 juni omstreeks 02.30 uur hield de politie een verdachte van autodiefstal aan.

Eerder die nacht kreeg de politie de melding dat in Utrecht een bestelauto was gestolen. Op de rijksweg A27 ter hoogte van Maartensdijk zag een surveillerende motoragent een bestelauto rijden die aan de beschrijving voldeed. De agent volgde de bestuurder tot aan de parkeerplaats bij de afrit Vianen en zag dat de bestuurder daar de verlichting doofde. Het bleek inderdaad om de gestolen bestelbus te gaan. Toen de agent de bus naderde, stapten twee verdachten uit en vluchtten zij te voet weg. Eén van de verdachten, een 19-jarige man uit Utrecht, kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de tweede verdachte.

Kettingbotsing

NIEUWEGEIN Woensdagmorgen 15 juni vond op de Plettenburgerbaan een kettingbotsing plaats.

Omstreeks 08.15 uur moest een 39-jarige automobiliste uit Meerkerk door onbekende oorzaak remmen toen zij, komende uit de richting van het centrum, over de Plettenburgerbaan reed. Achter haar reed een 33-jarige automobilist uit Ridderkerk, die niet meer op tijd voor de automobiliste voor hem kon stoppen. Hierachter reden nog zes autos die hetzelfde lot troffen. Er vielen geen gewonden. Alle betrokkenen hebben de schade onderling afgehandeld. Zes van de acht autos werden afgesleept. Na ongeveer twee uur was de weg weer vrij.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Woensdag 15 juni deed een 14-jarig meisje aangifte van mishandeling.

Het meisje stond die morgen omstreeks 08.05 uur in haar woonplaats bij een supermarkt aan het Muntplein, toen er een voor haar onbekende jongen uit de supermarkt kwam lopen. De jongen stompte het meisje zonder aanleiding in haar gezicht, waardoor zij een bloedneus opliep.

Signalement van de jongen: 15-17 jaar oud, 1.75-1.80 meter lang, blanke huidskleur, breed postuur, donker bruin haar wat glad naar achteren werd gedragen, hij droeg een wit T-shirt en een spijkerbroek.

Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom (tel: 0900-8844).

Overval

IJSSELSTEIN Woensdagmiddag vond in een levensmiddelenwinkel aan de Schuttersgracht een overval plaats.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte een medewerkster van de winkel had bedreigd met een wapen. Hij vroeg haar om geld af te staan. De verdachte is te voet gevlucht in onbekende richting.

Om 17.35 uur hield de politie bij de tramhalte Hogewaerd Poortdijk een 15-jarige verdachte aan die onder andere op basis van signalement werd aangehouden voor verhoor. De jongen is inmiddels weer vrij gelaten, omdat zijn betrokkenheid onvoldoende is komen vast te staan. Hij is niet langer verdacht.

Signalement verdachte: (jonge)man, ongeveer 1.85 meter lang, normaal postuur, droeg een blauwe spijkerbroek en een bivakmuts.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom. Ten tijde van de overval stonden ongeveer 10 personen in de winkel. Met deze mogelijke getuigen wil de politie graag in contact komen. Dit kan via tel: 0900-8844.

Aanhouding na mishandeling

NIEUWEGEIN Woensdagmorgen 15 juni hield de politie op de Menuetbrug een verdachte van mishandeling aan.

Omstreeks 08.20 uur kreeg de politie de melding dat een man een vrouw mishandeld had en dat de man nog in de omgeving rond zou lopen. Ter plaatse troffen agenten de verdachte, een 20-jarige man uit Nieuwegein, aan die door personeel van een levensmiddelenwinkel werd vastgehouden. De man zou in beschonken toestand drie vrouwen hebben geduwd en geslagen. Eén van de drie vrouwen, een 26-jarige Nieuwegeinse, deed direct aangifte. De aangifte van de tweede vrouw (gegevens onbekend) moet nog worden opgenomen. De derde vrouw heeft volgens getuigen de tram genomen. De politie hoopt dat deze vrouw zich alsnog meldt voor het doen van aangifte.

Ook getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, via 0900-8844.