AutoRai

Print

Opel versnelt levering Diesel Partikel Filter op veel modellen

(16-6-2005)
Steeds meer diesels die de Opel-fabriek uitrollen zijn uitgerust met een onderhoudsvrij Diesel Partikel Filter (DPF). De milieubesparende DPF-technologie wordt vanaf september standaard geleverd op alle 1.9 CDTi- en 3.0 V6 CDTi-modellen van de nieuwe Vectra en Signum. Ook de
1.9 CDTi-motoren in de nieuwe Zafira zijn vanaf heden standaard voorzien van het Diesel Partikel Filter.
Het Diesel Partikel Filter is nu als optie leverbaar voor de 1.9 CDTi-motoren in de Vectra en de Signum. Vanwege de toenemende vraag heeft Opel zijn DPF-productie voor de 1.9 CDTi motorenreeks kunnen verhogen.

Verhoogd milieuvoordeel door focus op volumesegment "De vraag naar Diesel Partikel Filters zal blijven toenemen, vooral wanneer de overheid het instrument van accijnsverlaging hanteert", aldus Alain Visser, Executive Director European Marketing bij Adam Opel AG. "Opel heeft een traditie op het gebied van âmilieubewusteâ autoâs en technologieën. Aangezien wij ons vanaf het begin af aan gericht hebben op de ontwikkeling van moderne en onderhoudsvrije DPF-systemen, hebben wij momenteel een zeer sterke positie ingenomen.

Het Diesel Partikel Filter van Opel is geïntegreerd in het motormanagement. Het functioneert zonder de prestaties te verminderen of het verbruik te verhogen en is een voorbeeld van hoogstaande technologie: het systeem heeft geen brandstof nodig, waardoor de nadelen van de andere systemen worden weggenomen. Daarnaast is het Diesel Partikel Filter van Opel volledig onderhoudsvrij, gedurende de gehele levenscyclus van de auto.

Diesel Partikel Filter voor alle Opel-modellen en motorvarianten Vanwege de toenemende vraag zal in de nabije toekomst het DPF-systeem leverbaar worden voor alle andere Opel-modellen en motorvarianten. De zuinige 1.3 CDTi (66 kW/90 pk) zal begin 2006 standaard worden voorzien van een Diesel Partikel Filter. Tot slot zal de 1.7 CDTi vanaf de zomer van 2006 worden voorzien van het DPF-systeem.