Politie Amsterdam-Amstelland

Identiteit slachtoffer schietpartij bekend
16-6-2005. Het onderzoeksteam van de Dienst Centrale Recherche dat de dodelijke schietpartij in de Jodenbreestraat (27 mei 2005) onderzoekt heeft de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Het gaat om een 33-jarige man van Chinese afkomst. Over het motief of de toedracht bestaat nog geen duidelijkheid.

---

Vijf arrestaties LSD-laboratorium Tolstraat

16-6-2005. Dinsdagochtend werden in diverse woningen in Amsterdam en Diemen vijf verdachten (drie mannen en twee vrouwen) gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij het produceren van met name LSD. Eén van de vrouwen is inmiddels heengezonden. De overige verdachten zullen morgen voor de officier van justitie worden geleid. Ontsnapte TBS' er aangehouden

16-6-2005. Dinsdagavond 14 juni is de voortvluchtige TBS'er W.J. Schippers aangehouden bij een woning in Amsterdam in verband met het onderzoek naar de gewelddadige dood van een bejaarde man. Het slachtoffer werd aangetroffen in diens boot op het Noord-Hollands kanaal. Uit onderzoek op de boot bleek dat hij de vermoedelijke bewoner van deze woning was.
Man gearresteerd na huiselijk geweld
16-6-2005. In de nacht van woensdag op donderdag rond halftwee arresteerde de politie op het bureau aan de Ferdinand Bolstraat een 44-jarige man omdat hij zijn vrouw had mishandeld.

Het 36-jarige slachtoffer had zich aan het bureau gemeld omdat de man haar geslagen had en haar keel had dichtgeknepen.Ook had hij in hun woning een deel van de huisraad vernield. Terwijl ze aangifte deed, kwam de man het bureau binnenlopen en werd daar gearresteerd.