Gemeente Den Helder

16-06-2005 Javastraatbewoner? Bak vroeg aan de weg!
Binnenkort begint de Juttersmarkt weer: iedere dinsdag volop vertier in de binnenstad. En een hoop bezoekers. Veel van die bezoekers zetten hun auto dan in de Javastraat, dicht bij het centrum, waar dan dus vaak meer autos dan normaal staan. Dinsdags leegt de gemeente hier echter ook de afvalbakken. Die moeten altijd op vaste opstelplaatsen staan.
Omdat die opstelplaatsen s zomers vaak bezet zijn door geparkeerde autos willen de bewoners hun bak nog wel eens op een andere plek zetten. Gevolg: de medewerkers van de gemeente die de bakken legen, moeten met de bak een stuk rijden naar de wagen. Of erger: ze zien de bak over het hoofd, omdat die ergens achteraf staat.

Vriendelijk verzoek
De grijze bakken worden in de Javastraat altijd s ochtends op tijd geleegd. Daarom het vriendelijke verzoek aan de bewoners van de Javastraat: zet uw bak vroeg aan de weg (vóór half acht!). En om nu te voorkomen dat íe over het hoofd wordt gezien: graag op de opstelplaats van de rolcontainers. Als u dat op tijd doet, bent u het blik vóór. De groene bak wordt in de Javastraat meestal pas aan het begin van de middag geleegd. Om dezelfde redenen als hierboven genoemd verzoeken wij u ook deze bak op tijd neer te zetten op de daarvoor bestemde plaats.