Gemeente Vlaardingen


Schiedam-Vlaardingenlijn rijdt 31 oktober 2005
16 juni 2005

De RET heeft besloten de in dienststelling van de Trampluslijn Schiedam-Vlaardingenlijn uit te stellen tot 31 oktober. Dit in verband met vertraging in de aanleg. De projectorganisatie Schiedam-Vlaardingenlijn van de RET zou vanaf 30 mei de trambaan in winkelcentrum De Loper aanleggen, maar dat is niet gelukt, onder andere omdat het benodigde materiaal niet op tijd geleverd kon worden.

Tramplus, 160605
Wellicht kunnen de werkzaamheden volgende week alsnog starten, dan is de aanleg van de trambaan op de Loper voor de bouwvakantie op 18 juli 2005 afgerond. De trambaan wordt gedeeltelijk aangelegd, zodat een zijde van het winkelcentrum altijd bereikbaar is voor hulpdiensten. Mochten de materiaalleveranties uitblijven, dan starten de werkzaamheden pas na de bouwvakantie, anders ligt het winkelcentrum tijdens de bouwvak open. Na de bouwvakantie zal het gedeelte van De Loper dat het dichtst grenst aan de Paul Henri Spaakring worden opgepakt.

Gevolgen?
De projectorganisatie Schiedam-Vlaardingenlijn inventariseert welke gevolgen de verschuivingen in de planning hebben voor de omgeving. Zodra hier duidelijkheid over bestaat, worden omwonenden op de hoogte gebracht van de voortgang van het project. Dit houdt niet in dat het werk stil wordt gelegd. Waar mogelijk zal het spoor en de halteplaatsen worden aangelegd. De werkzaamheden die inmiddels zijn gestart op diverse plaatsen in Holy, worden dus afgemaakt.

Vertraging
De Parijslaan wordt op vrijdag 8 juli 2005 weer opengesteld voor het verkeer. Dit is twee weken later dan de geplande datum. Na de bouwvakantie zal de Lepelaarsingel worden afgesloten voor de aanleg van de trambaan richting De Loper. Naar verwachting start de aannemer op 15 augustus 2005 met de werkzaamheden.

Meer informatie
Projectorganisatie Schiedam-Vlaardingenlijn: 0800-5555444 of 0800-TRAMPLUS (gratis), tramplusschiedvlaard@gw.rotterdam.nl.