Connexxion: Hoeksche Waard klaar voor invoering OV-chipkaart

16.06.2005 / 12:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Connexxion

PERSBERICHT

Datum: 16 juni 2005
Kenmerk: HO/05.014

Hoeksche Waard klaar voor invoering OV-chipkaart

Alle Connexxionbussen in de Hoeksche Waard zijn voorzien van goed werkende kaartlezers voor de komst van de OV-chipkaart. Binnenkort kunnen de eerste reizigers (jaarkaarthouders) in die regio kennis maken met het nieuwe vervoerbewijs. Inmiddels is ook begonnen met de installatie in de voertuigen op Voorne-Putten. Naar verwachting is dit over twee weken afgerond.

Het testen van de kaartlezers in de bussen verloopt voortvarend. Op dit moment zijn alle 80 bussen in de Hoeksche Waard (van de Connexxionvestigingen Heinenoord en Ridderkerk) voorzien van de juiste apparatuur. Hierna volgen de bussen op Voorne-Putten. Naar verwachting zullen de geplande 200 voertuigen in het gebied op 1 juli a.s. zijn voorzien van de juiste software.

Met de opschaling van het aantal voertuigen zet Connexxion een grote stap in de voorbereidingen voor de invoering van de OV-chipkaart, het nieuwe betaalbewijs in het openbaar vervoer. Op dit moment vinden uitvoerige tests plaats om de werking van de chipkaartapparatuur te optimaliseren.

De apparatuur wordt continu getest; chauffeurs en andere medewerkers maken dagelijks transacties met echte OV-chipkaarten. Deze transacties worden verwerkt. Zodra het systeem stabiel is, zal een aantal jaarkaarthouders van Connexxion in de regio worden benaderd om als testrijder met het nieuwe vervoerbewijs te gaan reizen, waarna alle reizigers in het gebied kennis kunnen maken met de OV-chipkaart.

//////////////////////////////////

Alleen voor de pers:

nadere informatie:
Herman Opmeer, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1957 of 06 51093642