1e persbericht van donderdag 16 juni 2005

Eindhoven 16-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen auto rijdt op motoragent in

Een motoragent zag woensdagmiddag rond 14.50 uur een automobilist al bellende over de Vestdijk rijden. Toen de agent de auto wilde laten stoppen om de man te bekeuren voor niet handsfree bellen ging hij er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Ten Hagestraat. Hierbij reed hij over de busbaan en negeerde eveneens een rood verkeerslicht. Via de Kanaalstraat en de Tongelresestraat reed de man vervolgens de Lakerstraat in waar zijn doorgang werd geblokkeerd door een tegenligger. Hierop draaide de man zijn auto en reed op de motoragent in, die hem volgde. Deze kon de auto net ontwijken. De automobilist raakte wel een in de Lakerstraat geparkeerde auto, maar reed met hoge snelheid verder. Tijdens zijn vlucht negeerde hij nog diverse keren een rood verkeerslicht. Uiteindelijk botste hij op de Tongelresestraat frontaal tegen een stadsbus. Hierop verliet de man zijn auto en ging te voet verder. De motoragent ging achter de verdachte aan. Op een zandpad in de buurt van de Pieter Breugellaan draaide de man zich plotseling om. Hij kwam op de motoragent afgelopen en gaf hem een duw. Hierdoor viel de agent met zijn motor en zag de man kans om te ontkomen. Verder onderzoek wees uit dat de auto waarin de man reed woensdagochtend was weggenomen vanaf de Geestakker. De politie van Eindhoven Centrum is op zoek naar deze man en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Gekantelde vrachtwagen verspert A67

Op de A67, rijdende richting knooppunt de Hogt, is donderdag rond 4.30 uur een 41-jarige vrachtwagenchauffeur de controle over zijn stuur verloren. De vrachtwagen kwam met zijn wielen in de berm waardoor de chauffeur het voertuig niet meer onder controle had. De vrachtwagen kantelde en kwam gedeeltelijk op de middenvangrail terecht en schoof een eindje door. De gehele lading met groente en fruit kwam op de snelweg terecht. De chauffeur liep een wond aan zijn arm op die in het ziekenhuis werd gehecht. Het deel van de A67 waar het ongeluk gebeurde werd afgesloten en verkeer werd omgeleid. Het wegdek en de vangrail raakten beschadigd. Rond 8.30 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.

Budel: Rijbewijs ingevorderd

Op de Randweg-Oost is donderdagochtend rond 3.15 uur een 37-jarige vrouw uit Maarheeze aangehouden. De politie had het vermoeden dat zij gedronken had en lieten haar diverse malen blazen. Het blazen wilde echter niet lukken en daarom werd een bloedproef afgenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Lierop: Snelheidscontrole

Op de Rijksweg is woensdag tussen 19.10 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 922 gecontroleerde voertuigen reden 85 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 135 km/u.

Veldhoven: Insluiping in woning

Tussen woensdag 17.15 uur en donderdagochtend 2.15 uur is ingebroken in een woning aan de Gagelbeek. Enkele sieraden, twee spelcomputers en een walkman werden meegenomen. Men kwam binnen via een raam dat op een kiertje stond.

Waalre: Man aangehouden voor mishandelen ex-vriendin

Woensdagavond rond 23.00 uur is in een woning in Waalre een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Eerder die avond mishandelde hij zijn 34-jarige ex-vriendin. Hij sloeg haar meerdere malen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.