AutoRai

Print

Erick Broer benoemd tot Directeur Kia World en Kia Center Utrecht

(16-6-2005)
In oktober 2005 zal het pand van Kia World en Kia Center Utrecht aan de A2 bij Leidsche Rijn zijn deuren openen. Voor een uiterst professionele voorbereiding is Erick Broer reeds per 13 juni jl. aangesteld als directeur voor beide bedrijven.

Broer (38) heeft gestudeerd aan de IVA te Driebergen, waarna hij nog een algemene management studie volgde specifiek gericht op het autobedrijf. Daarnaast hield hij zich enige jaren intensief bezig met commerciële technieken en het geven van cursussen hierin.

Inmiddels heeft Broer zoân 15 jaar automotive ervaring. Hij startte in 1991 bij de dealerorganisatie van Renault waar hij diverse commerciële functies bekleedde, van verkoper tot vestigingsmanager in 1995. In zijn laatste functie was Broer verantwoordelijk voor twee dealerbedrijven die hij wist op te bouwen tot goed renderende bedrijven.

In zijn nieuwe functie wordt Broer verantwoordelijk voor zowel Kia World als het dealerbedrijf Kia Center Utrecht welke momenteel in aanbouw zijn op het industrieterrein bij Leidsche Rijn aan de A2. Binnen Kia World zal de focus worden gelegd op de merkbeleving. Kia World, het eerste experience center van Kia in heel Europa, wordt hiermee een uiterst effectief marketinginstrument voor de gehele Kia dealerorganisatie. Men kan hier het hele jaar door met alle Kia modellen vrijblijvend kennismaken en op afspraak proefrijden. Er wordt niet verkocht in Kia World, er werken uitsluitend gastvrouwen en gastheren die deskundig advies geven. Kia Center Utrecht gaat fungeren als een normaal Kia dealerbedrijf en de activiteiten daar zullen derhalve bestaan uit het gericht bewerken van het rayon Utrecht en het aanbieden van alle After Sales services.

Broer beschrijft deze combinatie van activiteiten als de mooiste en grootste uitdaging in zijn carrière: "Ik zie het als mijn persoonlijke taak en missie iedereen te overtuigen en te motiveren dat we met iets bezig zijn wat zijn gelijke niet kent in autoland. Een unieke kans voor iedereen die deelgenoot wil zijn van en mee wil bouwen aan het ambitieuze merk Kia".