Bartiméus


Bartiméus ontvangen zilveren lepeltje

Vrijwilligers Bartiméus ontvangen zilveren lepeltje

Tijdens het jaarfeest van Bartiméus in Doorn zijn vrijwilligers van Bartiméus in het zonnetje gezet door het radioprogramma Plein Publiek van de NCRV. Dit programma prijst uitblinkende vrijwilligers doormiddel van een zilveren lepeltje. Tijdens het jaarfeest van Bartiméus voor cliënten met een visuele en verstandelijke beperking werden twee zilveren lepeltjes uitgereikt.

Mevrouw Roskam-Visser en de heer Verhulsdonk staan symbool voor de 500 vrijwilligers van Bartiméus. Zij namen totaal verrast het zilveren lepeltje in ontvangst.

Nauw betrokken
Al sinds 1973 zijn zij zeer nauw betrokken bij Monique, cliënt van groep 18. Door de jaren heen is er een hechte band ontstaan waardoor Monique het tweetal is gaan zien als haar ouders. De tweede vrijwilliger die een lepeltje in ontvangst mocht nemen was Marianne Schinkel. Marianne is medewerker van Bartiméus en zet zich daarnaast sinds jaar en dag in als vrijwilliger. Zo is Marianne vrijwilliger voor de kosterij en begeleidt ze cliënten tijdens activiteiten. Onlangs bracht ze nog een bezoek aan de dierentuin in Amersfoort en aanstaande zaterdag gaat ze met cliënten van Bartiméus naar het nieuwe Spoorwegmuseum in Utrecht.

Radio-uitzending
Op donderdag 16 juni isde uitreiking van het zilveren lepeltje aan mevrouw Roskam-Visser en de heer Verhuldonk uitgezonden op de radio. Op maandag 20 juni om 11.10 uur is Marianne Schinkel te beluisteren in het radioprogramma Plein Publiek van de NCRV op 747 AM.