FloraHolland


Assortiment snijhortensia in beeld in FloraHolland productwaaier

FLORAHOLLAND (persbericht 16 juni 2005) - Sinds deze week is bij de klantenservice van FloraHolland de productwaaier 'Snijhortensia in beeld' verkrijgbaar. FloraHolland brengt deze productwaaier op de markt, mede omdat het assortiment Snijhortensia de laatste jaren enorm is gegroeid.

De productgroep snijhortensia is een sterk groeiende productgroep in het totale assortiment snijbloemen. In de totale VBN-omzet is de groep snijhortensia gestegen van plaats 31 in 1999 naar plaats 19 in 2004. Ook bij FloraHolland is de aanvoer de laatste jaren flink gegroeid. Er worden veel productcodes voor nieuwe snijhortensia cultivars aangevraagd. Hierdoor neemt het aandeel snijhortensia dat onder 'overige codes' wordt geveild af.

Dit doel heeft FloraHolland ook voor ogen met de productwaaier van dit product. Kopers krijgen door deze waaier een goed beeld van het beschikbare assortiment snijhortensia op de vestigingen van FloraHolland. Hierdoor kunnen kopers gericht om cultivars vragen, waardoor het aandeel 'overig' de komende jaren verder wordt teruggedrongen.

De snijhortensiawaaier is verkrijgbaar bij de klantservice van de verschillende vestigingen van FloraHolland en kost 6,50 (exclusief BTW). Op 15 juni 2005 werd het eerste exemplaar door veilingmeester Paul Freriks van FloraHolland overhandigd aan inkoper John Vogels van Hamifleurs.


---