Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 30 / 2005

Onderzoek wensen "aangepast sporten"

Kollum, 14 juni 2005

De vijf gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel gaan onderzoeken welke wensen mensen met een bewegingsachterstand hebben op het gebied van sport. Dit wordt gedaan door middel van een enquête onder deze doelgroep. De verwachting is dat eind september 2005 de uitslag bekend is.

Het Breedtesportproject "Geef me de vijf" is een gezamenlijk project van de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel. Binnen het project gaat het vooral om het stimuleren van het sporten op recreatief niveau.
Het projectteam "Doelgroepen" van het breedtesportproject richt zich op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten voor groepen in de samenleving die een bewegingsachterstand hebben. Het projectteam houdt in samenwerking met de gemeentelijke WVG-afdelingen een enquête over "aangepast sporten" voor mensen in de leeftijd van 12 t/m 75 jaar die vanwege een beperking en/of chronische aandoening niet in staat zijn deel te nemen aan de reguliere sporten. Met de enquête wordt geprobeerd een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de aangepaste sportmogelijkheden, de interesses op sportgebied en de bekendheid van de aangepaste sporten binnen Noordoost Fryslân. Deze enquête is eveneens in andere delen van de provincie gehouden.

Omdat de gemeenten het belang van deze enquête van harte ondersteunen hebben zij deze week aan de groep WVG-geïndiceerden in de leeftijd van 12 t/m 75 jaar een enquêteformulier toegestuurd.
De verwachting is dat in september de uitkomsten van de enquête bekend zullen zijn.

Diegenen die geen brief hebben ontvangen, maar menen wel tot de doelgroep te behoren die door een beperking niet kunnen deelnemen aan de reguliere sportverenigingen, worden gevraagd ook medewerking te verlenen aan het onderzoek. Een enquêteformulier kan op verzoek worden toegezonden of worden afgehaald bij de receptie van het gemeentehuis.
Inlichtingen bij projectteam Doelgroepen: Minne Eelkema, gemeente Dongeradeel, 0519-298787 of Aukje Dijkstra, gemeente Kollumerland c.a., 0511-458885.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.