Politie Zuid-Holland-Zuid

16/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-06-2005 - Persberichten District I

INBRAAK
DORDRECHT Bij een inbraak in een schoolgebouw hebben de verdachten beeldschermen en een kluis gestolen. Men ontdekte de inbraak bij het pand aan de Kapteynweg in Dordrecht op woensdag 15 juni 2005. De inbrekers forceerden een raam en kwamen vermoedelijk zo binnen. De politie stelt een onderzoek in.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft woensdag 15 juni een 22-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 55-jarige moeder. De jongeman zou zijn moeder geprobeerd hebben te wurgen en ook zou hij haar geschopt hebben. Dit gebeurde in een woning aan de Ellingtonstraat. Daarnaast zou de vrouw zijn bedreigd door haar zoon. Ook zou de jongeman hebben belet dat de vrouw zou vluchten. Uiteindelijk lukte het de vrouw toch weg te komen. Bij de buurman werd de politie gebeld. De verdachte is in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan.

VROUWEN STELEN VOOR 1300 EURO AAN LUCHTJES
DORDRECHT - Twee vrouwen van 23 en 25 jaar uit Rotterdam zijn op woensdagmiddag 15 juni aangehouden op het Statenplein. De twee hadden voor zeker 1300 euro aan luchtjes gestolen in een parfumeriezaak aan het Statenplein. Dit deden de vrouwen met een geprepareerde tas die ze in een kinderwagen hadden verstopt. De beveiliging in de binnenstad pakte het tweetal. Op het bureau gaven de vrouwen ook nog een valse naam op. De politie spoorde de auto van de twee op in een parkeergarage. In de wagen lagen nog meer gestolen spullen die voornamelijk bestond uit kleding. De vrouwen zijn in verzekering gesteld.

FIETSENDIEVEN OP HETERDAAD GESNAPT
DORDRECHT Twee agenten in burger hebben op woensdagmiddag 15 juni twee fietsendieven op heterdaad gesnapt op de Johan de Wittstraat. De agenten zagen hoe de twee een fiets die niet op slot stond voor het postkantoor wegnamen. De twee werden verderop aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 28-jarige man uit Dordrecht. Beiden bekenden de diefstal. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar van de fiets heeft aangifte gedaan en zijn fiets weer terug gekregen.

POGING INBRAAK
DORDRECHT Vier jongens, drie uit Dordrecht en een uit Zwijndrecht (11, 13 en twee van 12 jaar) zijn op woensdagavond 15 juni aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een bouwkeet. Dit was op een bouwterrein tussen de Jacob Marisstraat en de Vincent van Goghstraat. De politie kreeg een melding van de poging en ging erheen. De vier jongeren werden aangehouden. Op het bouwterrein werden diverse inbrekersgereedschappen aangetroffen. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.