Gemeente Harlingen

Besluitenlijst gemeenteraad van 15 juni 2005
16-6-2005
De gemeenteraad van Harlingen heeft in de vergadering van 15 juni jl. de volgende besluiten genomen:


1. De notulen van de raadsvergadering van 25 mei zijn nagenoeg ongewijzigd vastgesteld.

2. De raad stemde in met de jaarstukken van de gemeente Harlingen over het dienstjaar 2004. Het overschot van 1.742.149 wordt toegevoegd aan de algemene investeringsreserve.
3. De raad stelde de verordening vast op de Rekenkamercommissie. De rekenkamer zal bestaan uit 2 raadsleden en 3 externe leden. De raadsleden worden benoemd voor een periode gelijk aan de zittingsduur van de raad en de externe leden hebben eveneens een zittingsduur van vier jaar, maar worden benoemd halverwege de raadsperiode. Op die manier is de continuïteit gewaarborgd.
4. De raad heeft de nota subsidiebeleid en de Algemene subsidieverordening aangenomen met 8 tegen 6 stemmen. Het CDA en GroenLinks stemden tegen. Er komt nu een nieuwe subsidiesystematiek: van waarderingssubsidies (input) naar prestatiesubsidies (output).

5. De raad heeft de verordening Stimuleringsfonds Startersregeling vastgesteld. Met de starterslening kunnen inwoners van de gemeente welke minimaal een jaar zelfstandig een huurwoning bezetten een starterslening krijgen. De maximale leeftijd van de aanvrager(s) is gesteld op 40 jaar.

6. De raad heeft het Woonplan Harlingen Actualisering vastgesteld.
7. De raad stelde een begrotingswijziging vast.

Mocht u nadere informatie willen inwinnen over de genomen besluiten, dan kunt u contact opnemen met de griffier, de heer Gert Helder, tel. 0517 - 49 23 09 of via email: g.helder@harlingen.nl