Gemeente Doorn


Bekendmakingen

ONTEIGENING

Burgemeester en wethouders van Doorn maken bekend, dat zij hebben besloten tot het voorbereiden van de procedure om te komen tot onteigening van de percelen, kadastraal bekend gemeente Doorn sectie A nummer 5228, eigendom van de gemeente, en A 7362, eigendom van de stichting Rijnheuvel Huize Beatrix. De onteigening is noodzakelijk omdat de percelen belast zijn met een erfdienstbaarheid ten behoeve van een groot aantal percelen in het Ludenkwartier te Doorn. Op grond van deze erfdienstbaarheid mag op de percelen A 5228 en A 7362 niet verder worden gebouwd. De voorgenomen uitbreiding van Huize Beatrix met 30 zorgwoningen kan aldus niet worden gerealiseerd. Tegen dit besluit tot het voorbereiden van de onteigeningsprocedure is geen bezwaar of beroep mogelijk. Te zijner tijd zal het voornemen van de Raad tot onteigening worden gepubliceerd. Daartegen kunnen belanghebbenden hun zienswijze indienen. Deze bekendmaking is uitsluitend bedoeld om bekend te maken, dat de onteigeningsprocedure wordt voorbereid.

Mededeling uitbreiding parkeerschijfzone Raadhuisplein

Burgemeester en wethouders van Doorn maken, ter voldoening aan het bepaalde in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), de uitvoeringsvoorschriften BABW en de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat er een verkeersbesluit is genomen.

De huidige parkeerschijfzone zorgt bij voldoende handhaving voor een goede bereikbaarheid van de voorzieningen in het centrum van Doorn. Het gemeentehuis op het Raadhuisplein is slecht bereikbaar omdat de daar aanwezige parkeervakken door langparkeerders worden gebruikt. Om de bereikbaarheid van het gemeentehuis te waarborgen wordt de huidige parkeerschijfzone uitgebreid naar een gedeelte van het Raadhuisplein.

Het verkeersbesluit, met inbegrip van de relevante situatietekening, ligt vanaf heden, 14 juni 2005, gedurende een periode van zes weken, tot en met 28 juli 2005, ter inzage op het gemeentehuis. Op werkdagen van 08.30-12.30 uur, daarnaast op de woensdag eveneens van 13.30-16.30 uur.

Belanghebbenden bij dit besluit kunnen, binnen zes weken, ingaande de dag na verzending van dit besluit, daartegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester & wethouders van de gemeente Doorn, Postbus 200, 3940 AE DOORN (artikel 7:1, eerste lid Algemene wet bestuursrecht).

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. (artikel 6:16 Algemene wet bestuursrecht)

Indien onverwijlde spoed dit vereist kan, hangende de bezwaarschriftenprocedure, een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer ing. M. Corsèl, voor vragen aangaande de te treffen maatregelen (tel. 0343-473 135) of de heer mr J. W. Drost, voor vragen omtrent de procedure (tel. 0343-473 132).

Geplaatst: 16-06-2005 10:37:05
Bewerkt : 16-06-2005 11:12:09