Gemeente Grootegast


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Kroonsfeld

Op woensdag 15 juni om 13.00 uur hebben de heer J. Dobben van Rottinghuis bv, de heer A. Notebomer van Notebomers bouwbedrijf Lutjegast en de heer K.J. de Vries van KWS bv (Koninklijke Wegenbouw Stevin BV) de samenwerkingsovereenkomst Kroonsfeld ondertekend. Burgemeester K.B. Dijkstra heeft namens de gemeente Grootegast de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Woningbouw in het plan Kroonsfeld
Met het woningbouwplan Kroonsfeld wil het gemeentebestuur van Grootegast voorzien in de woningbehoefte voor de kernen Oldekerk en Niekerk. Nadat een eerdere locatie aan de zuidkant van Oldekerk door de provincie Groningen als ongeschikt werd beoordeeld, is gezocht naar een locatie binnen de bestaande bebouwingsstructuur van Oldekerk/Niekerk. Deze locatie werd gevonden in de gronden ten oosten van de Kroonsfelderweg. In dit gebied kunnen circa 140 woningen worden gebouwd, waarmee ruimschoots kan worden voldaan aan de vraag naar woningen in diverse segmenten. Het plan kent dan ook een gevarieerde opzet qua woningtypen. Met zowel vrijstaande als halfvrijstaande woningen, bungalowtypen, rijenwoningen en appartementen in een ruime opzet met veel openbare ruimte en groen kan het plan een brede doelgroep bedienen.

De inspraakfase van het plan is inmiddels in volle gang. Momenteel wordt gewacht op een provinciale reactie waarna de verdere planvorming kan plaatsvinden.

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast