Gemeente Nieuwegein

Roze reus van Atelier van Lieshout in buurtpark Galecopperzoom

Op woensdag 8 juni is in buurtpark Galecopperzoom het reusachtige kunstwerk van Atelier van Lieshout (AVL)uit Rotterdam geplaatst. Atelier van Lieshout werd geselecteerd uit 91 belangstellende kunstenaars om een functioneel kunstwerk te maken dat aansluit bij de jongerencultuur.

Het kunstwerk
Het kunstwerk
Het kunstwerk is een abstracte man van circa 10x3 meter. Het is gemaakt van polystereen schuim bekleed met glasvezel en koolstof versterkt polyester. De man ligt als een reus uit Gullivers reizen in noord-westelijke richting op het grasveld links van het trapveld. Hij vecht tegen de wind die over de vlakte raast en is uitgeput. De benen van het beeld zijn net hoog genoeg om op te zitten en nodigen uit om te beklimmen en erop te zitten. Zo vormt het beeld een ontmoetingsplek voor jongeren.

De locatie van het kunstwerk Het buurtpark Galecopperzoom is een langgerekte
groenstrook met in het park aan de ene kant een trapveld en aan de andere kant een speelkom. Hiertussen wordt het kunstwerk geplaatst. Gekozen is voor een zo groot mogelijke sculptuur om grip op de ruimte te krijgen.

Atelier van Lieshout
Het Nederlandse kunstenaarscollectief Atelier van Lieshout is in 1995 opgericht door Joep van Lieshout. Sindsdien maakt hij samen met een creatief team hedendaagse beeldende kunst. De meeste kunstwerken van Atelier van Lieshout zijn praktisch, simpel en degelijk. Het werk varieert van sculpturen en meubelen tot architectonische ingrepen. Het ontworpen beeld valt binnen een reeks van figuren die Atelier van Lieshout sinds 1997 maakt.

Voor meer informatie over het kunstwerk kunt u contact opnemen met Laura Grijns, beleidsadviseur Kunst en Cultuur, telefoon 030-607 14 36.

Invoerdatum 16-6-2005