Gemeente Rotterdam

Nr. 102
16 juni 2005datum 2005

Erasmusspeld voor Peter van Deursen

Peter van Deursen, scheidend directeur van de Nicolaasschool in Delfshaven ontving gisteren uit handen van wethouder Leonard Geluk van Onderwijs en Integratie de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam. De heer Van Deursen kreeg de speld vanwege zijn grote verdiensten voor de jeugd van de gemeente Rotterdam en in het bijzonder voor de jeugd in Delfshaven.

Peter van Deursen is sinds 1985 directeur van de Nicolaasschool. Onder zijn leiding is de school uitgegroeid tot een van de grootste basisscholen van Rotterdam en tot één begrip in de wijk. Dankzij het initiatief van de heer Van Deursen ontwikkelde de school zich tot een Brede School avant la lettre. Ook was de heer Van Deursen één van de oprichters van de Onderwijs Kansen Zone in de deelgemeente Delfshaven. Hij zette zich verder in voor het behoud van de schoolbuitenhuizen en kampweken voor de Rotterdamse jeugd. Mede dankzij hem genieten nog steeds duizenden kinderen uit Rotterdam van een kampweek in de bossen van Baarn en Leersum.

De heer Van Deursen ontving de Erasmusspeld naar aanleiding van zijn afscheid van de Nicolaasschool. Met ingang van 1 augustus wordt hij bovenschools manager bij de Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs.

noot voor de redactie/