Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 juni 2005

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent geen voorrang aan fietsster

Hengelo

Op woensdag 15 juni vond omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Algonquin met de Bankastraat in Hengelo. Een 66-jarige Enschedese automobilist reed over de Algonquin. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links over de Bankastraat naderende fietsster, een 46-jarige Hengelose. De 46-jarige kwam bij de aanrijding die daarop volgde te vallen en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-073741)

Gezochte verdachte aangehouden

Man verdacht van diefstal uit winkel

Losser

Op woensdag 15 juni werd in Enschede een 38-jarige Enschedeër aangehouden. De man wordt ervan verdacht een diefstal te hebben gepleegd op 29 april jl. bij een winkel aan de Langenkamp in Losser. Bij deze diefstal werd een grote hoeveelheid scheermesjes weggenomen. De winkeleigenaar betrapte de verdachte, die zich echter uit de voeten maakte. De winkeleigenaar is nog achter de verdachte aangerend, die onderweg zijn tas met inhoud liet vallen en vervolgens wist te ontkomen. Aan de hand van videobeelden werd de verdachte herkend. De 38-jarige verdachte is in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. (05-052828)

Bedrijfsinbraak

Grote hoeveelheid nitronic en brons gestolen

Almelo

Tussen dinsdag 14 juni 17.45 uur en woensdag 15 juni 06.45 uur vond een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Plesmanweg in Almelo. Nadat een hekwerk was geforceerd werd toegang verkregen tot het bedrijfsterrein. Daar werden 1200 kilo nitronic massieve staven met een lengte van 4 meter en 200 kilo brons weggenomen. (Nitronic is een samenstelling van materialen en wordt gebruikt bij verwerking van metalen.Red.) De totale waarde bedraagt ruim 17.000 euro. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844. (05-073738)

Overval nog niet opgelost

Aangehouden man onterecht als verdachte aangemerkt

Rijssen

De in het onderstaand persbericht aangegeven persoon blijkt niet de verdachte te zijn van deze overval. De 36-jarige Rijssenaar is op 14 juni in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de dader wordt voortgezet. Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn in deze zaak, is de politie op zoek naar getuigen, die de dader tussen 13.30 en 14.00 uur in genoemde omgeving gezien hebben. Hij was geheel in zwart gekleed en droeg een (eveneens zwarte) muts. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de afdeling Rijssen van de politie Twente. Dit kan ook telefonisch via het nummer 0900-8844.

Noot redactie: zie voor het destijds verschenen persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht.

Vrouw overvallen in woning

Politie houdt verdachte aan

Rijssen

Maandagmiddag 13 juni rond 13.30 uur bevond een 36-jarige vrouw zich in haar woning aan de Blinde Banisweg in Rijssen toen plotseling een man voor haar stond met een mes in zijn hand. De vrouw bedacht zich geen moment en vluchtte het huis uit. Toen even later de politie arriveerde, bleek de dader reeds verdwenen. Zover bekend heeft hij niets uit de woning weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie op het spoor van de mogelijke dader, een 36-jarige Rijssenaar. Hij is rond 14.30 uur in zijn woning in Rijssen aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-072831)

Veelplegende winkeldief aangehouden

Personeel betrapt winkeldief, zij herkennen hem van een eerder voorval

Enschede

Woensdagmiddag 15 juni om ongeveer 12.40 uur werd gemeld dat bij een winkel aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede een winkeldief was betrapt. Ter plaatse vertelde de bedrijfsleider dat het dezelfde persoon was die ook de dag ervoor, dinsdag de 14e, goederen uit de winkel had weggenomen. Ook woensdagmiddag was hij dit weer van plan geweest, maar had blijkbaar in de gaten dat het personeel op hem lette en hij verliet daarop, nadat hij de reeds gepakte goederen in de winkel achterliet, de winkel. Buiten werd hij daarop door de bedrijfsleider aangesproken en overgedragen aan de politie. De man, een 22 jr. Enschedeër, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek het om een veelpleger te gaan die daarop in verzekering is gesteld. Justitie zal bepalen wat er met de man moet gebeuren. (05-073913)

Man bedreigt controleurs

Man aangehouden die controleurs visserijwet had bedreigd

Enschede

Woensdagavond 15 juni om ongeveer 23.45 uur waren twee controleurs van de gemeente Enschede bezig met een visserijwet controle aan de Bergweg in Enschede. Zij troffen ter plaatse een groep van 7 personen aan en de controleurs vertelden het doel van hun komst. Een van deze personen, naar later bleek een 55 jr. man uit Oldenzaal, bedreigde de twee controleurs. Ook werd een van de twee controleurs door de man vastgepakt en gedreigd hem in het water te gooien. Door de controleurs werd daarop contact opgenomen met de politie die ter plaatse kwam en de 55 jr. ter zake bedreiging en openlijke geweldpleging aangehouden. Ook ten opzichte van de politiemensen gedroeg de 55 jr. zich erg recalcitrant en kon met de nodige moeite worden meegenomen. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van donderdag de 16e is de 55 jr. afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-074243)

Alcoholcontrole

Acht van de 152 gecontroleerde personen hadden te veel gedronken

Enschede

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni is op diverse plaatsen in Enschede een controle uitgevoerd op het gebruik van alcoholhoudende drank in het verkeer. In totaal werden 152 bestuurders gecontroleerd. Acht van hen bleken te veel te hebben gedronken en moesten mee voor de ademanalyse naar het bureau. "Topscorers" waren een 39 jr. Enschedeër en een 39 jr. man uit het Duitse Alstatte. De man uit Alstatte werd in zijn auto gecontroleerd op de Boulevard 1945 en de uitslag van de ademanalyse was bij hem 1.32 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens bleek dat hij nog een boete van 412 euro had openstaan, die door hem is voldaan. De 39 jr. Enschedeër werd op de Oliemolensingel gecontroleerd toen hij op zijn bromfiets langs kwam. Zijn ademanalyse wees 2.3 promille. Tegen alle acht de overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-074253)

Monique Oude Wolbers / Jan Camphuis: 053-4555588


---- --